Habertürk yazarı Sevilay Yılman Taliban zihniyetini ortaya koyan bir videoyu Twitter hesabından yayınladı. Yılman'ın yayınladığı videoda gerici militanların sokak ortasında bir kadını yüzü açık diye acımasızca katlettiği görülüyordu.
Gerici militanlar kadının başına bir el ateş ettikten sonra tekbir getirip sevinç gösterilerinde bulunuyordu.
Yılman videoyu, "#taliban gerçeği bu videoda...
Bir kadını yüzük açık diye herkesin gözleri önünde katlediyorlar!
Ve bunu da din adına #islam adına yapıyorlar!
Kimse kusura bakmasın benim bu yaratıklarla hiçbir ortak noktam değerim olamaz!
Bunlar insan değil insanlığın yüzkarası! #AfghanWomen" notuyla paylaştı.
İşte o paylaşım:

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ Mİ? "TÜRKİYE'NİN ONUN İNANCIYLA TERS BİR YANI YOK"
Yılman'ın paylaşımı; Erdoğan’ın, “Türkiye’nin, Taliban’ın inancıyla ters bir yanı yok” sözlerine tepki olarak yorumlandı.
Erdoğan, KKTC'de kıldığı bayram namazının ardından Taliban ile ilgili şunları söylemişti:
Biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz. Bu arada tabi Taliban'ın bazı rahatsızlıkları söz konusu.Taliban'la da bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika'yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım.
Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok, ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum.
AKP'NİN CANLI YAYIN İŞLERİNİ YAPAN İSİM RAHATSIZ OLDU
AKP’ye canlı yayın hizmeti veren FPA adlı şirketin kurucu ortağı olan Dursun Eker, Yılman'ın paylaşımından rahatsız oldu. Eker, Yılman'ın paylaşımını alıntılayarak, "Sevilay hanım bu yazdığınızın neresini düzelteyim bilemedim. Konuşmalar ve yazılar Urduca veya Peştunca değil Arapça, yer Afganistan değil Suriye, Taliban değil DEAŞ, yaz değil kış, yeni değil eski…" ifadelerini kullandı.
İşte o tweet:

"HA IŞİD HA TALİBAN! HA SURİYE HA AFGANİSTAN"
Yılman'dan Eker'e jet hızıyla yanıt geldi. Yılman, "Hadi ya! Tüh! Bakın hele! Ben zaten Afganistan’dan demedim görüntü için. #taliban gerçeği bu işte dedim. Ha İSİD ha Taliban! Ha Suriye ha Afganistan! Ne farkı var söyler misiniz bu insan müsveddelerinin? Taliban bu tür katliamları yapmaz mı diyorsunuz? Ne diyorsunuz? Nedir fark?" dedi.
İşte o cevap:

https://www.krttv.com.tr/gundem/haberturkyazaritalibanzihniyetiniifsaettiakplih89510.html
Kılıçdaroğlu'ndan KYK borçlu öğrencilere destek: 'Faizli KYK borçlarını ödemeyin!'41 izlenme
Bahçeli darbe yapmakla suçlamıştı: Üç polis müdürü göreve iade edildi!19 izlenme
Muharrem İnce aynı Tayyip Erdoğan gibi! Soru soran gençlere bağırdı ve FETÖ'cülükle suçladı ama Babala Tv'da gençler ağzının payını verdi!49 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP'nin Pendik mitingine çağrı21 izlenme
TCDD'nin vagon imalatçısı konkordato ilan etti!250 izlenme
Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu23 izlenme
CHP'den Erdoğan'a ses getiren 'ekonomi' göndermeli video! 'Yasaklarla vatandaşını açlığa terkedenlere soruyoruz, destek nerede?'108 izlenme
Danıştay karar verdi ‘Andımız’ı sonlandırdı, tepkiler büyük, Milli Eğitim Bakanı’ndan ses çıkmıyor!32 izlenme
Şehir hastaneleriyle ilgili skandal iddia!
Okullara 24 Kasım talimatı... Hatim var Atatürk yok!
İstanbul'u kırmızı kütle vurdu! Gök gürültülü sağanak ve fırtına görüş mesafesini kısalttı: Uyarı anında geldi
Direklere yapıştırılan Atatürk ve ‘Andımız’ çıkartmalarına inceleme başlatıldı!