Orman alanlarını imara ve ranta açan düzenleme nedeniyle bin 78 futbol sahası büyüklüğünde Hazine arazisi borcu oluştu. Borcun ödenebilmesi için, devletin elinde ya da Hazine'nin özel mülkiyetinde olan 7.7 milyon metrekare boş alanın orman yapılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü'ne verilmesi gerekiyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle ormana olan borcun ödenip ödenmediğini, ormandan bozulan arazilerin ise kimlere verildiğini sordu.
Geçen yıl çıkarılan torba yasayla orman alanlarının imara açılmak üzere Hazine'ye devredilmesi konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilmişti. Bugüne kadar üç kez kullanılan bu yetkiyle İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Adana, Manisa ve Mersin'de bulunan toplam 3 milyon 850 bin 444 metrekare büyüklüğündeki ormanlık alan ormandan çıkarılıp Hazine'ye devredildi.
Orman Kanunu'nun ek 16'ncı maddesine göre, ormandan çıkarılarak Hazineye devredilen alanlara karşılık devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan en az iki katı büyüklüğündeki taşınmazın orman yapılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) verilmesi gerekiyor. Buna göre, OGM'ye devredilmesi gereken arazi büyüklüğü en az 7 milyon 700 bin 888 metrekare olarak hesaplandı. Bu da yaklaşık bin 78 futbol sahası büyüklüğünde bir alana karşılık geliyor. Hangi illerdeki ormanlık alanların bozulup imara açılacağı Resmi Gazete'de yayımlanmasına karşın ormana dönüştürülecek arazilere ilişkin bilgi aynı açıklıkla kamuoyuna verilmiyor. Dolayısıyla ormana olan borcun ödenip ödenmediği, ödendiyse bu alanların nerede olduğu bilinmiyor.
Mahkeme kararına rağmen ihaleye çıkıldı! Yurttaşlar yeşil alanın betonlaşmasına karşı çadır nöbetinde18 izlenme
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasına Suriyelilere yönelik Türkçe ve Arapça olarak "Geldiğiniz gibi gidin. Hemen!" yazılı pankart astırdı49 izlenme
Özgür Özel’den Burcu Köksal’a sert sözler: “Sakın gelip kapımızda yalvarma”21 izlenme
Erdoğan'dan emekli maaşı zammı açıklaması60 izlenme
İmamoğlu, anket sonucunu açıkladı: İşte Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı!191 izlenme
Milas'lı köylülerden Erdoğan'a gönüllü yanıtı! 'Kim yapacak, adam mı var?'60 izlenme
AKP yandaşı Abdurrahman Uzun'dan İsrail'e devasa gözdağı! "Dua edin Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim'in kabrine gitmesin"52 izlenme
SGK artık ölülere de borç çıkarıyor!142 izlenme
Ankara'da 9 kişinin öldüğü YHT faciasının şüphelilerine 'idari' ödül!
AKP-HÜDA PAR yakınlaşması gözleri o isimlere çevirdi
İYİ Parti'li Turhan Çömez: "Erdoğan 2021'de 'ben ekonomistim' demişti. Gübre fiyatı 'ben ekonomistim' dedikten sonra tam 10 kat artmış. Mazot fiyatı 8 kat, kıyma fiyatı 9 kat artmış"
İBB'den üniversite öğrencilerine 6 bin TL! Başvurular başladı