Türk lirasının yabancı para birimlerine karşı yüzde 7’yi aşkın değer kaybettiği günde ekonominin başına yeni geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten dikkat çeken bir paylaşım geldi. Şimşek, İngilizce, yabancı yatırımcılara seslendi.
“KURALLARA DAYALI POLİTİKA OLUŞTURMA TAAHHÜDÜMÜZÜ TEYİT EDİYORUZ”
Yeni ekonomi modeline ilişkin de ayrıntı veren Şimşek şu ifadeleri kullandı:
* “Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a minnettarım.
* Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.
* Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.
* Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır.”


“BİRAZ SABIR VE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”
Mehmet Şimşek, Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı paylaşımda da vatandaşlara ‘sabır’ mesajı verdi. Şimşek, şunları belirtti:
* “Bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var.
* Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz. Saygılarımla…”


Sözcü
Liste hesapları yapıldı: "CHP’ye ek 43 vekil gelebilir"25 izlenme
Spor tesisi açılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği'nin müdürüne sert tepki!31 izlenme
Barınma sorununa çözüm bulunamıyor: Öğrenci yurtları hem dolu hem de pahalı19 izlenme
Gökyüzünde korku dolu anlar: İstanbul-Bodrum seferini yapan uçağa yıldırım çarptı31 izlenme
Rozetini Erdoğan takmıştı: AKP'li vekil bütçe görüşmelerine milyonluk saatiyle geldi7 izlenme
Dolar fırlayınca satışlar durdu!41 izlenme
Azerbaycan ordusu, Ermenistan askeri teçhizatlarını vurmaya devam ediyor!67 izlenme
Harem-selamlık otobüs isteyen kafa, kadınlı-erkekli zikir çekmekte sakınca görmüyor !1621 izlenme
550 milyon liraya mal edildi, havalimanına 4 yıldır tek bir uçak bile inmedi!
Trabzon'daki skandalla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı! Mikrofonu çocuğa Erdoğan veriyor 'Al bunla söyle'
Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir
İşten çıkarılma korkusuyla intihara kalkıştı