2 Aralık 2021'de bakan olarak atanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemde yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çekmişti. Geçen günlerde görevden alınacağı iddia edilen Nebati’ye, bu defa da konuşma yasağı getirildiği ileri sürüldü.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nda bir dönem Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Şenol Babuşcu, ''Cumhurbaşkanının, son dönemde yaptığı skandal açıklamalarla eleştirilerin odağı haline gelen Bakan Nebati’ye ‘konuşma’ yasağı koyduğu ileri sürüldü" dedi.
Babuşcu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Erdoğan’ın Nebati’yi sert bir şekilde uyardığı ve basına açıklama yapmamasını ve toplantılarda konuşmamasını istediği iddia edildi.''
Bakan Nebati'nin, Fransa’da yatırımcılara yaptığı konuşmada, ''Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz'' ifadeleri büyük tepki toplamıştı.
TRT eleştiri kaldıramıyor: Paylaşım yapan uzmanı işinden ettiler!29 izlenme
Erdoğan’a ‘Esad’ şoku!183 izlenme
Kartalkaya yangın faciasında personel odalarının bulunduğu katta yaşanan can pazarına ait yeni kamera görüntüsü!15 izlenme
Saray’ın müteahhidine deprem bölgesinden ihale üstüne ihale32 izlenme
Emeklilerin canını sıkacak araştırma: Türkiye dibi gördü11 izlenme
Yuh artık! Odatv'ye katli vacip diyen müftüye değil Deniz Çakır'a soruşturma açıldı!136 izlenme
Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Babasından bomba iddia!36 izlenme
6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği Hiranur Vakfı’na bir dava daha!32 izlenme