Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de ülkesinin İstanbul’daki konsolosluğunda öldürülmesi sonrasında kopma noktasına gelen Türkiye Suudi Arabistan ilişkilerinde son dönemlerde yeni bir evreye girildi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman geçen hafta resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi.
Devlet başkanlarına uygulanan protokolle karşılanan Prens Selman ve beraberindekiler için Saray’da bir de resmi ziyafet verildi. Basına kapalı gerçekleşen ziyafetin görüntüleri ise bir Suudi tarafından Twitter’da paylaşıldı.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Ahmet Tuzlu (TRT sanatçısı), suç duyurusuna konu organizasyonun tertiplenmesinde görev alan yetkililer ve müzik ekibi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları; Erdoğan ve Selman’ın da aralarında bulunduğu yetkililerin, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama” suçlarını işlediklerini belirtti.
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede yer alan isimler hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılması talep edildi.
Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur, "Başta Recep Tayyip Erdoğan gelmek üzere Türkiye’nin onurunu yaralayan bu müzikli ziyafete katkı sunanlar hakkında; ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’ ile ‘Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama’ suçlarını işledikleri için suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet
Emperyalizme yenilmeyen tek komutan ! Halkı O'na Atatürk dedi !1251 izlenme
SGK'dan EYT'ye yoğun başvuru açıklaması56 izlenme
Tutuklu bulunan kaymakam hukuk müşavirliğine atandı!35 izlenme
Elbistan’daki yıkım ortaya çıktı... Bu görüntü deprem sonrası çekildi116 izlenme
RTÜK'ten Kübra Par'a 'el hareketi' soruşturması45 izlenme
Seçil Erzan davasında SIM karta ulaşılamadı: PIN kodunu yanlış söylemiş55 izlenme
İsmail Saymaz'dan Atatürk'ü hedef alan muhabire tepki!376 izlenme
Yüzde 45 zam öncesi son şans! 2025 fiyatından almak isteyenler kapıda kuyruk oldu15 izlenme