İBB'nin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen 1000 minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında reddedildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde toplandı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri minibüsten taksiye dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası teklifi oldu.
Teklifin oylanması öncesinde tartışmalar yaşandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, teklifin hukuksuz olduklarını ve taksiciler olarak reddettiklerini söyledi. Minibüs esnaf temsilcileri ise pandemi nedeniyle çok mağduriyet yaşadıklarını, teklifin bunun giderilmesi için olumlu bir adım olacağını belirtti.
Teklif, merkezi hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedildi. UKOME'de çoğunluk yönetmelik değişikliği belediyeden alınmış, merkezi yönetime verilmişti.
Toplantıyı yöneten İBB Genel Sekteri Can Akın Çağlar, "Konu 4 aydır gündemde, 5 bin taksi teklifinden ayırıp getirin denilmişti, yine karar çıkmadı. Bir sonraki toplantıda yeniden görüşülsün" diyerek karara tepki gösterdi.
En son kasım ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği UKOME toplantısında 5 bin yeni taksi düzenlemesi teklifi üçüncü kez reddedilmişti. 1000 minibüsün taksiye dönüştürülmesi teklifi de ayrıca sunulmuş o da reddedilmişti.
"Milyar dolarlık adamım, Türkiye'yi satın alırım" diyerek uçağı birbirine katmıştı: Görevden alındı!17 izlenme
'İstikrar için başkanlık' dedi, oyunu verip Almanya'ya döndü!448 izlenme
250 bin dolara TC vatandaşlığı! 'Bunun bile üç kâğıdı bulunmuş'64 izlenme
İşte AREA’nın son anketi: Ankara’da açık ara önde!614 izlenme
Halk müziği sanatçıcı Burhan Çaçan hayatını kaybetti20 izlenme
Rusya değerli ruble sebebiyle ‘dostane’ kurlardan alım yapmayı düşünüyor26 izlenme
Diyanet'in 2018'den bu yana takvimler için 136,9 milyon TL ödediği ortaya çıktı28 izlenme
Mehmet Şimşek'ten vergi açıklaması: Motokurye ve bahşiş gelirlerine vergi geliyor mu?21 izlenme
Yeni ankette 'Z Kuşağı' bakın ne diyor?
Erdoğan’ın görevden aldığı Merkez Bankası yöneticisinden çağrı! "Bu irrasyonel deneyi terk edin"
Müdürün dini ve siyasi propagandası cezasız kaldı, şikâyet eden öğretmen sürüldü!
Son ankette Erdoğan tek bir isme karşı kazandı, Diğer 3 aday Erdoğan'ı geçti!