19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlatılan ve iki dalga halinde gözaltı ve tutuklamaların yapıldığı soruşturma kapsamında yeni tutuklamaların yapıldığı ortaya çıktı. Halk TV’nin edindiği bilgilere göre, telefonla aranan ve soruşturma kapsamında ifadesinin alınacağı bildiren bazı iş insanları İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne ifade vermeye gitti.
Gizli tanıkların ifadelerinde isimlerinin geçtiği belirtilen iş insanlarından bazıları geçtiğimiz günlerde ve bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklamaların öğrenilmesi ile birlikte sebebini araştıran avukatlara “Bu hafta boyunca savcılıkta ifade alma işlemleri olacak” bilgisi iletildi. Avukatlar işlemlerin tanık ifadeleri gerekçesi ile olduğunu zannederken, daha sonra tutuklama kararları verildiği ortaya çıktı.
Gülaylar Grup sahibi Mehmet İlhan Gülay telefonla ifade için bu sabah saatlerinde adliyeye davet edildi. Davet üzerine adliyeye giden Gülay, gizli tanık ifadeleri nedeniyle tutuklamaya sevk edildi ve tutuklandı.
Gülaylar Grup, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 108’inci sırada yer alıyordu. Yatırımları arasında CITY'S Nişantaşı Meydan İstanbul, CITY'S İstanbul (Eski Kozyatağı Carrefour AVM), IGT Shopping Mall New York, Uluslararası Lojistik Merkezi gibi yerler bulunuyor.
Gülay ailesi ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında geçmişe dayanan yakın bir ilişki de bulunuyor. Demir sık sık ailenin düğünlerine katılıyor ve aileden ‘dostum’ olarak söz ediyor.
Gizli tanık ifadeleri kapsamında telefon ile ifadeye çağrılan ve tutuklanan isimler arasında Beyaz İnşaat adlı firmadan Seyfi Beyaz isimli iş insanın da yer almıştı.
Seyfi Beyaz hakkında mevcutlu olarak geldiği belirtilse de Beyaz’ın telefonla ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Beyaz 9 Nisan’da tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi ve tutuklanmıştı. Beyaz’ın sevk yazısında kendisinden müşteki şüpheli olarak bahsedildi.
Tutuklamaya sevk gerekçesinde ise “Şüphelinin ifadesinde AVM yönetiminde yaşadığı itilafın uzun süre önce başladığı, bu zamana kadar şüphelinin şikayetçi olmadığı, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından şüphelinin şikayetçi olduğu, menfaat ilişkisi nedeniyle olaylara verdiği ifadenin gerçeği yansıtmadığı, Ekrem İmamoğlu ile irtibatlı olduğu ve Beylikdüzü ilçesinde yaptığı projelerde kamuyu zarara uğrattığı iddia ve izlenimi yaratıldığı…” ifadeleri yer aldı.
Saman karaborsada, ete ve süte zam bekleniyor!90 izlenme
AYM kararı: Zorunlu din dersine 20 bin TL tazminat61 izlenme
Bursa Osmangazi'deki Meslek Lisesi’nin milyonluk cihazının çalınma anları saniye saniye kameralara yansıdı!44 izlenme
Narin'i arama çalışmalarında yeni gelişme: Ekipler yeniden kaybolduğu yerdeki derede82 izlenme
Ocak'ta 3,5 milyon emekli zam alamayabilir18 izlenme
İBB'de toplu istifa: Genel sekreter ve tüm yardımcıları istifa etti122 izlenme
Yenidoğan Çetesi Davası: Hastane müdüründen şoke eden sözler! "İl Sağlık Müdürlüğü de hasta gönderdi"35 izlenme
Melih Gökçek'in 3 Milyon TL değerindeki robotu kayıplara karıştı!29 izlenme
Wagner, Lukashenko'nun "Rus topraklarında ilerlemesini durdurma" çağrısını kabul etti
Peru’da Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'ya 'yolsuzluk' suçlaması: Yargı harekete geçti!
İki vatandaş konkordato ilan etti!
Öğretmenlere kılık kıyafet düzenlemesi: Kot pantolon, tişört yasak