Sayıştay'ın 2019 yılı İBB denetim raporunda büyükşehire ait bazı taşınmazların Eyüpsultan Belediyesi tarafından kiraya verildiği ve kiralar ile ecrimisil (işgaliye) bedellerinin de belediye tarafından tahsil edildiği belirlendi. Mevzuata göre geçerli bir yasal dayanağı olmaksızın belediye taşınmazlarının işgali halinde, işgalcilerden tazminat niteliğinde ecrimisil istenmesi gerektiği belirtilerek ecrimisilin tespit ve tahsilatı ile ilgili yetkinin söz konusu taşınmazların sahibi olan kamu idaresine ait olduğu vurgulandı.
PİYER LOTİ TEPESİNDEKİ 12 TAŞINMAZ İBB'YE AİT
Yapılan incelemede, mülkiyeti İBB'ye ait olan Eyüpsultan'daki Başak Oto Sanayi Sitesinde yer alan 58, Piyer Loti tepesinde yer alan 12 ve Eyüpsultan Belediyesi şirketinin kullanımında 2 adet olmak üzere toplam 72 taşınmazın işgal edildiği, işgal nedeniyle İBB tarafından tahsil edilmesi gereken ecrimisil bedellerinin Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edildiği tespit edildi. Mülkiyeti İBB'ye ait olduğu halde 1 adet taşınmazın da Eyüpsultan Belediyesi tarafından çeşitli kişilere kira sözleşmesi karşılığında kullandırıldığı belirlendi. Böylece İBB'ye ait toplam 73 taşınmazın kira ve işgaliye bedelinin mevzuata aykırı şekilde ilçe belediyesince tahsil edildiği ortaya çıktı.
İBB TAHSİLAT İÇİN İŞLEMLERE BAŞLADI
İBB yapılan tespit ile ilgili Sayıştay denetçilerine verdiği yanıtta, ilçe belediyesince tahsil edilen yerlerin kira ve ecrimisil bedellerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsilinin sağlanması için gerekli işlemlerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Sayıştay raporunda, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan taşınmazlara ilişkin geçmişe dönük tespitlerin yapılması, ilçe belediyesince tahsil edilen bedellerin büyükşehire ödenmesi, tahliye işlemleri yapılıncaya kadar ecrimisil bedellerinin İBB tarafından tahsil edilmesi ve kiraya verme işlemlerinin de yine büyükşehir belediyesince yapılması uygun bulundu.
Şimdi de başımıza KDV zammı yağacak!32 izlenme
3 ayda yüzde 50'den fazla zam! Kıymanın fiyatı 300 lirayı geçti ama Türkiye’de et sorunu yok28 izlenme
Millet Ormanı için ağaçlar kesilerek yerlerine beton döküldü17 izlenme
Market fiyatlarına 24.12.2024 ayarı! Asgari ücret açıklandı, ertesi günü bile beklemediler! Saat 21.00’den sonra tüm etiketler değişti12 izlenme
AKP’li Daire Başkanı, rüşvet paralarını altın ve gayrimenkule yatırmış!38 izlenme
İmamoğlu’ndan mazbata ve devir-teslim açıklaması103 izlenme
Deha dizisinde kara paranın güzellik merkezlerinde nasıl aklandığı anlatıldı17 izlenme
Hayvan bakımevindeki işkenceye 2 tutuklama: Müdür açığa alındı!30 izlenme