Yazar Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’un İstanbul’daki Belgrad orman yolunda ATV’ye çarpması sonucu Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş ve 4 genç de yaralanmıştı. Yaralı gençlerden Tahsin Arslan’ın kayıp telefonu Eylem Tok’un şoförü tarafından emniyete teslim edilmişti. Kazada yaralı kurtulan İbrahim Gümüş’ün telefonu da kayıp olarak aranıyordu İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturması kapsamında Gümüş’ün aranan telefonu Tok’un aracında bulundu.
Kazaya tanık olan Z.H.T’nin, yaralılardan birine yardım etmek için telefonu aldığını ve dalgınlıkla götürdüğünü belirleyen ekipler, daha sonra cep telefonunu site duvarının üzerine bıraktığını tespit etti. Ekipler, sitenin güvenlik görevlileri tarafından muhafaza altına alınan cep telefonunun yine kazaya tanık olan D.Ö’nün annesi B.Ö tarafından alındığını ve o esnada kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un da orada bulunduğunu belirledi.
Çalışmalarda daha sonra telefonun Tok’un siteye geldiği ve A.K’nin kullandığı araca konulduğu ve taşıtın kontrolü sırasında yine sürücü tarafından bulduğu tespit edildi. Telefon, A.K tarafından emniyete teslim edildi.
Kazadan yaralı kurtulan İbrahim Gümüş yaptığı açıklamada kaza sonrası yardım istemek için telefonunu çıkarttığını ve bu sırada elinden alındığını söylemişti. Gümüş şu açıklamayı yapmıştı:
“Çarpmanın etkisiyle zaten biz savrulduk. Görmemle vurması bir oldu zaten. Daha sonra yardım istemek için telefonumu çıkarmıştım. Telefonu çıkardığım zaman şifremi hatırlayamadım. Yüz kilidiyle açmaya çalıştım, açıldı telefon. O sırada telefon benim elimden alındı. Kim olduğunu bilmiyorum. Çünkü etraf karanlıktı göremiyordum. Büyük ihtimalle aileden biri almıştır diye düşünüyorum. Ondan sonra telefonum alınıyor. Ben o etkide kalkıp arkadaşımı görünce telefonu unutuyorum. Gerisini de hatırlamıyorum. Sonra teyzem telefonla beni arıyor. Beni aradıktan sonra telefona bir hanımefendi çıkıyor. ‘Siz kimsiniz, İbrahim nerde’ diye bir soru soruyor. O da ‘siz kimsiniz’ diye cevap veriyor. Teyzemde diyor ki ‘Ben teyzesiyim sen kimsin’ diyor. Sonra telefonu yüzüne kapatıyor. Sonrasında telefonun güvenliğe bırakılıp oradan alındığı söyleniyor. Ne olacağını bilmiyoruz ama adalete teslim olduktan sonra her şeyin açığa çıkacağını düşünüyoruz. Ben yardım ya da oraya gelen bir bayan sesini duymadım. Zaten yarı baygındım. Kazadan sonra bunları hatırlıyorum. Telefonum elimden alındı. Alındığını biliyorum. Telefonu çıkardım, telefon benim yanımdaydı çıkarıp yardım istemek için aramıştım. Ama işte söylediğim gibi telefonu elimden aldılar ne oldu bilmiyorum. O esnada ambulans daha gelmemişti”
Yazar Eylem Tok ve katil zanlısı oğlu Timur Cihantimur kazanın ardından Mısır’a oradan da ABD’ye kaçmıştı. Tok ve oğlu Cihantimur hakkında kırmızı bülten talebinde bulunulmuştu.
Tele1
Temmuz ayında emekli maaşı yüzde 40 artacak şekilde bir program üzerinde çalışıyoruz44 izlenme
Kupon araziye 2.5 kat rant AKP'yi böldü!167 izlenme
GES’ten sonra kredi kısıtlaması da işe yaramadı: Dolar yeniden 17 TL’yi aştı!37 izlenme
Ekonomistler Mart enflasyonunu değerlendirdi: "Asıl pahalılık yolda"11 izlenme
Hava durumunu sunarken, sıra bu şehre gelince birden başörtüsünü çıkardı25 izlenme
Çiftçiye katmerli faiz ödeten iktidar, milyar dolarlık ihale alan Ziraat'in borçlarını sildi!71 izlenme
Türkiye’de üretiliyor: Bizde 1 milyon Bosna’da 460 bin!38 izlenme
7 tane ineğini kestiren çiftçi: "7 tane ineğimi kestirdim. Yem alamadım yem... 30 lira mazot, ne yapacağız biz? Öldük artık. Kurtar bizi Meral Abla kurtar!"46 izlenme
Kızılcık Şerbeti ekibinin yeni yıl eğlencesine İzmir Marşı damga vurdu
Cumhur ittifakında FETÖ desteği: Bu yazı kriz çıkarır!
Bakan bacanağı imam, çalıştığı hastaneye müdür yardımcısı oldu!
Depremde yıkılmıştı: Galeria Sitesi'ndeki daire sahiplerine 6 ay sonra elektrik faturası