Home
12 Nisan 2023 ( 6 izlenme )
Reklamlar

İftardan Sonra Kayısı Yerseniz Bakın Neler Oluyor

Ramazan ayında iki öğün ve öğün aralarında sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Aksi takdirde bu süreçte bazı sıkıntılar yaşanacaktır. Kabızlık bunlardan biridir. Şişkinlik ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın ana nedeni lif eksikliğidir. Bu nedenle uzmanlar lif oranı yüksek olan kayısıların tüketilmesini önermektedir. 

Bol miktarda vitamin ve mineral içeren kayısı yemi, vücudumuzun ihtiyacının yüzde 30'unu rahatlıkla karşılar. Özellikle kuru olarak tüketilen ve tüketilen kuru kayısı, içerdikleri lif sayesinde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. 

Ramazan ayında artan sıvı kaybı, liflerin vücutta kalma süresini azaltır. Lif azaldıkça bağırsakların çalışma hızı da düşer. Bu durumu tolere etmenin en kolay yolu iftar, sahur ve iki öğün arasında yemek yemektir. 

Bunların başında kuru kayısı gelir. İftarda daha hafif bir yemekten sonra bağırsakların daha iyi çalışması için 4 adet kuru kayısı tüketilmelidir. Tabii ki, yardımcı olmak için su içilmelidir. Türk kahvesi sevenler kuru kayısıyı kahvenin yanında tüketebilirler.

RAMAZAN'DA İFTARDAN SONRA 4 KURU KAYISI YERSENİZ...

Uzun süreli açlık kan şekerinin düşmesine neden olur. Bu nedenle iftardan sonra hemen tatlı bir şeyler yeme isteği oluşur. Ancak uzmanlar yemeklerden sonra şekerli tatlıların tüketilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Ani şeker yükselmelerine ve yüksek tansiyona neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar tatlı yerine kuru kayısı tüketilmesini öneriyor. Kuru kayısı doğal şekerler içerdiğinden şekerleri doğru oranda artırır.

Pandemi sürecinden en doğal gıda takviyelerinden biri de kuru kayısı. Bağışıklığı güçlendirmek için gerekli vitamin ve mineralleri içerir. İftardan sonra dört kez tüketilen kuru kayısı hücre yenilenmesini kolaylaştırır.

İftardan sonra tüketildiğinde bağırsaklardan çıkarılan besinlerin emilimi için gerekli lif takviyesini sağlar. Ayrıca metabolizmayı yenileyerek ramazanda kilo alımını engeller.

Vücudun ihtiyaç duyduğu A vitamininin yüzde 40'ını karşılar, bu nedenle oruç sırasında vücudun daha canlı olmasını sağlar.

Ayrıca karaciğerin toksinleri atmasına yardımcı olur. Ramazan ayında düzenli olarak kuru kayısı tüketiyorsanız. Ayrıca, karaciğerin yıl boyunca yiyeceklerden aldığı zararı da düzelteceklerdir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlaç temininde yurt genelinde yaşanan sıkıntı giderek artıyor! Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama İGDAŞ çalışanları 6.5 milyona diyet yapacak! Üstelik okçuluk da var! AKP'lilere tahsis edilmişti İBB, Türeci ve Şahin'in adını verdi! TMO'nun deposundan 300 kamyon buğday çalındı, buhar olan 7 bin 500 ton buğday için TMO "bir miktar ürün kayboldu" dedi!