CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar flaş bir iddiada bulunarak Iğdır Ovası’nın tamamını İsraillilerin aldığını açıkladı.
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, “Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” dedi.
CHP Muğla milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi.
Nurettin Demir, Muğla’da yaşanmakta olan özelleştirme sırasında emeğini savunan 5 bin dolayındaki işçiye ve ailelerine Milas’ta demokratik haklarını sokakta seslerini duyurdukları için hükümetin özellikle yerel güvenlik ekibi tarafından saldırıldığını iddia ederek, “Bu yapılan insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz.AKP Hükümeti kar eden bir kurumu babalar gibi satmaktadır” dedi.
“BODRUM’A KADAR OLAN ARAZİNİN BİRİLERİ TARAFINDAN SATIN ALINDIĞINI ÖĞRENDİK”
Tolga Çandar da, “Karacahisar Köyünün arazi sınırında Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” diyerek şöyle devam etti:
“Bu satın alan firmanın kim olduğunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu firmanın özellikle hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun Iğdır Ovasının tamamını satın alan ulusla aynı olma ihtimali nedir? Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Ya kendileri ya da buradaki ortak firmaları. Muğla TKİ sınırlarından Bodrum’a kadar olan bölümü yani golf arazisi diye daha önce ayrılan bölümü hangi ulusun şirketi ve kimlerle ortaktır? Bu arazileri yok pahasına metrekaresini 2 liradan 3 liradan topladılar. Bu satılan arazilerden önemli bir bölümü birinci derecede doğal SİT alanıdır. Bölge halkının arazilerine yok pahasına el konulmuştur.”
Ömer Süha Aldan da, “Özelleştirilmek istenen santraller ayda 2 gününü maliyetlerine harcıyorlar 28 günü kardır. Yani böyle bir işletme özelleştirilecektir” diye konuştu.
Bir basın mensubunun, “Başbakan ile ilgili açıklamalarınız oldukça tepki almıştı, ne diyorsunuz?” sorusuna Çandar, “Bir hafta geçti. Diyen gitti derler bizim orada, Ege’de öyle derler. O bir halk deyimidir. Bir küfür değil” yanıtını verdi.
https://www.siyasetcafe.com/igdirovasinintamaminiisraillileraldi35163h.htm
Arşiv unutmuyor! Geçmişte Fethullahçı subayları belediyede işe alanlar şimdi İBB'de 'terörist' arıyor!57 izlenme
TÜİK'in sepetini kabul etmeyen bölge müdürleri görevden alındı: 'Düşük olan veriyi gireceksiniz'17 izlenme
T.C.'den bakın kim rahatsız oldu!157 izlenme
TTB: Salgının yayılma hızı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 kat fazla!58 izlenme
İliç'teki facia göz göre göre geldi: 2022'de de siyanür borusu patladı45 izlenme
Sosyal medya endişeli: 'Ruanda'dan sığınmacı turist mi geliyor?'29 izlenme
Ekrem İmamoğlu Erdoğan'a seslendi: "Yeter sürekli aldatıldığınız"19 izlenme
Murat Çalık bir kez daha cezaevine gönderildi19 izlenme
Teğmenlere 30 Ağustos yasaklarına CHP'den sert tepki: "Atatürk'ün adından bile korkanlar..."
Beyoğlu AKP Belediye Başkanı Demircan'ın babasından Erdoğan'a şok sözler! "ARTIK OY VERMEYECEĞİM!"
Taliban Sözcüsü Mücahid, Diyarbakır'da Hizbullah hükümlüsünün konferansına katıldı!
Enflasyon hesaplarında büyük fark: İşçi, memur ve emekli zammını etkiliyor