Rize İkizdere'de, halkın taş ocağına karşı devam eden, başka bir yerde yapılan RizeArtvin Havalimanı inşaatında kullanılmak üzere Kanlımezra adlı ormanlık ve dağlık alan yok edildi. İyidere'deki lojistik liman ihalesinde olduğu gibi RizeArtvin Havalimanı'nın yapımı da işadamı Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding'e verildi. Havalimanının mevkisi olarak Pazar'ın sahili seçildi. Denizin doldurulmasına yedi kilometre mesafede bulunan Subaşı, Yavuz ve Tektaş köylerindeki üç ayrı alandan taş çıkarılması kararlaştırıldı.

Kanlımezra Vadisi taş ocağı faaliyete geçmeden önce böyleydi.
SUBAŞI HALKI AYAKLANDI
Mehmet Haberal, MHP'li Erkan Haberal, Sol Partili Alper Taş, şair İbrahim Karaca ve müzisyen Gökhan Birben'in köyü olan Subaşı halkı taş ocağı yapımına karşı çıktı. Vadinin girişine “Köyümüze, suyumuza, toprağımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz” yazılı pankart asan köylüler defalarca gözaltına alındı. Köylüler taş ocağı aleyhine dava da açtı. Bu mücadele sonunda üç projeden iptal edildi. Subaşı'na üç kilometre kilometre Kanlımezra'da taş ocağı faaliyete geçti. Dört yıl sonunda bir dağın iki yamacı kalktı.


Taş ocağı faaliyete geçtikten sonra, yemyeşil vadi 4 yılda bu hale geldi.
YAŞAM ALANLARI DARALDI
Taş ocağına gitmek için dere yolu dere küçüldü. Sol Parti Başbakanı Üyesi Alper Taş, köylerinin yaşam alanlarının daraldığını vurgulayarak, diyor:
“Köyde onun tarafında toz toprak. Her gün patlatma sesinden ötürü gürültü var. 24 saat durmaksızın damperli kamyonlar gelip gidiyor. Bütün hayatımızı etkiliyor. Esas etki toz. İkizdere'de de olacak olan aynısıdır. Orada da alanı büyütmeye çalışacaklar. ” Taş, şehirde Gündoğu'da bir şehir hastanesi yapımının planlandığını, hem Pazar, hem İkizdere'deki taş ocaklarından çıkarılan taşların bu inşaatta da kullanılabileceğini iddia etti. Şair İbrahim Karaca ise Kanlımezra'da tarihi kilise ve mezar kalıntılarının geriye kalan dinamitlerle bu eserlerin yıkıldığını ileri sürdü. Karaca, "Biz direniş sadece köyümüzün merkezini kurtarabildik" diyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ikizderedenoncekanlimezrayokoldu6415815/
Son Cumhurbaşkanlığı anketi açıklandı! AKP son bir ayda oy kaybetti129 izlenme
Eski AKP’li başkan ‘zimmetine para geçirme’ iddiasıyla tutuklandı27 izlenme
Sedat Peker'in iddialarına bir yurttaş böyle isyan etti 'Kolumu koparsalar AKP'ye oy vermem!'87 izlenme
YSK'dan yeni karar! 57’ye yükseldi303 izlenme
Atatürk'ün Harp Okulu'na girişinin 121’inci yılı kutlanırken 1283 numaranın yoklamasında ayağa kalkmayanlar olduğu ortaya çıktı !418 izlenme
FETÖ’den tutuklanan vali yardımcısı ilk duruşmada tahliye oldu!35 izlenme
HKP'den Erdoğan ve Fahrettin Altun hakkında suç duyurusu!44 izlenme
7 yaşındaki çocuk bile ekonominin ne halde olduğunu biliyor! 'Kendime hiçbir şey alamıyorum. Tek kendilerine bakıyorlar. Hiç kimseyi düşünmüyorlar'61 izlenme
Atatürk heykeline balyozlu saldırı
Marmaris’te yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi
Sedat Peker’in son rüşvet iddiaları ortalığı karıştırdı, Fatih Portakal Halide Edip’ten örnek vererek Erdoğan’a sordu
Avrupa’nın en büyük cezaevi Silivri'de yer kalmadı! Tutuklanan ünlü isimlerle dolup taşıyor... Hapishanede yapılan yeni koğuşlar kimler için hazırlanıyor?