MAK Danışmanlık şirketinin kurucusu Mehmet Ali Kulat, önümüzdeki seçimin ikinci tura kalmayacağı görüşünü dile getirdi, ancak yine de aksi bir senaryo için tarih verdi.
AKP ve MHP tarafından sıklıkla 18 Haziran 2023'te yapılacağı ifade edilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yaklaşık altı ay az kala siyasi partiler, çalışmalarını hızlandırdı.
Ancak Kurban Bayramı dolayısıyla başlayacak hareketlilik, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve hac dönemi, sandık gününün öne çekilmesi ihtimalini gündeme getirdi.
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise seçimlerin zamanında yapılacağı görüşünde.
Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim 18 Haziran 2023'te (yani tam zamanında)" ifadesini kullanan Kulat, ikinci tur olasılığı için de şunları söyledi:
"Şahsi kanaatim cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kesinlikle kalmaz, ama yine de olur da kalırsa ikinci tur Kurban Bayramı sonrası (5. Gün) 1. Temmuz 2023'te yapılacaktır."

Yeniçağ
Sinan Ateş'e yakınlığıyla biliniyordu: Ülkü Ocakları Başkanına hapis cezası34 izlenme
Araç muayene ücretleri açıklandı: CHP'li Tahtasız "Bakım onarım yok şirkete akan milyarlar var"14 izlenme
Türk Tarih Kurumu’nda 23 milyon liralık istisna skandalı!64 izlenme
AKP’nin masasında kimseyle paylaşılmayan anket: Giden seçmen geri gelmiyor18 izlenme
Uçmayan yolcu için 65 milyon dolar bedel!107 izlenme
Kızılay’ın aylık 12 bin dolara kiraladığı köşk soruşturmalık oldu!55 izlenme
30 Ağustos Zafer Bayramı'na yer vermeyen gazeteler38 izlenme
İddia I AKP, torpil için sınavı iptal etti: Yetmedi dekan görevinden alındı39 izlenme