Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:
* Söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup, giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.
* Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir.
* Ayrıca çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırılmıştır.
Yaklaşık 3500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde dün corona virüsü nedeniyle 67 yaşında bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişide de virüs tespit edildiği iddia edilmişti.
(İHA)
Muhalefeti 'kafalarını keseriz' diyerek tehdit eden Hizbullahçı serbest bırakıldı!44 izlenme
Flaş iddia! Berat Albayrak'ın kuzenine hangi bakanlıkta görev verildi?137 izlenme
Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Emekli zammı için gözler Temmuz ayında65 izlenme
Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur, Türkiye’ye getirildi62 izlenme
Atatürk’ü yok sayan Diyanet camide cemaati birbirine düşürdü37 izlenme
Yeter ki enerji patronlarına bir şey olmasın! AKP'den dağıtım şirketlerini koruma hamlesi207 izlenme
Emin Çölaşan'dan Erdoğan'a çağrı: Saray'daki adamlarını birkaç gün bırak52 izlenme
Bir ayda yüzde 10 yoksullaştık! Dünya Sefalet Endeksi’nde Irak ve Kongo gibi ülkelerin de gerisinde kaldık!44 izlenme
Yükü vatandaşın cebine: Demiryollarının borcu rekor kırdı
'Her evde araba var' diyen Erdoğan'a CHP'den jet yanıt!
Erdoğan’ın geçici mezuniyet belgesini imzalayan isim hakkında YÖK, 2009'da ‘öğretim üyeliği yapamaz’ kararı vermiş!
AKP’li eski başkandan ‘Neden belediyenin borcunu açıkladın?’ davası!