CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Meclis'e giden İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Babaoğul gibiyiz" sözlerine ilişkin "Gurur duydum" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmesine tepkiler devam ediyor. Ceza sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu Meclis'teki grup toplantısına davet etmişti. Meclis'e giden İmamoğlu girişte "Güzel bir gün olacak" demişti.
Kılıçdaroğlu ise grup toplantısındaki konuşmasında, "Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların, dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi bu kürsüden sizlere ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile babaoğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Şimdi saraycılara sesleniyorum. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez" ifadelerini kullanmıştı.
Meclis çıkışı gazetecilerin sorularına kısa cevap veren İmamoğlu, "Gurur duydum. Öyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Bu ilk kez değil. Benim de dile getirdiğim bir şey. Bugün bunu duymak benim için gururdur. Genel başkanımı her yerde dinlemek çok keyiflidir" dedi.
Bir gazetecinin "Saraçhane düğümü çözüldü mü?" diye sorması üzerine İmamoğlu, "Düğüm yoktu ki" cevabını verdi.
KAYNAK: halktv.com.tr
Enflasyon ile mücadele programı40 izlenme
Kamuoyu Araştırmacısı Günal Ölçer aktardı: “Ölü seçmenin yerine oy kullanıldı. 22 bin 46 kişi!”36 izlenme
Maliye kampını çürütüp sattılar!32 izlenme
Putin, Ukrayna'ya desteğini açıklayan Meloni'ye ilk darbeyi vurdu ve İtalya'ya doğalgaz akışını kesti.30 izlenme
Seçime 3 gün kala İBB'nin taşınmazları böyle kaçırıldı !253 izlenme
Çiftçi eylemleri yayılıyor!21 izlenme
Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Mansur Bey'in önünü açmalıdır"27 izlenme
MHP'lilerin izleyemediği video! Devlet Bahçeli 'Twitter'ı kapatandan Cumhurbaşkanı olmaz'141 izlenme