İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları eleştiren Polat, soruşturmaların sürecini etkilemek istediklerini ve artık avukatların da uydurma gerekçelerle gözaltına alındığını ifade etti.
Polat'ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor:
"Güzel ülkemiz; ne yazık ki demokrasi ve hukuk devleti bakımından sorunlarla boğuşmaktadır. Uydurma ve söylentilerden ibaret suç isnatlarından kamuoyu vicdanı rahatsız olunca bundan ders almayanlar; bir de avukatlar masum insanları savunmasın istiyorlar, bu amaçla soruşturma sürecini etkilemek için de yoğun çaba gösteriyorlar. Avukatlar uydurma gerekçelerle gözaltına alınıyor, avukat olduğu dosyada şüpheli hale getiriliyor."
Polat, şimdi de masum insanların avukatlarına sıranın geldiğini belirterek, yaşananlar karşısında artık şaşkınlık bile yaşayamadığını söyledi. Polat, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:
Anlaşılıyor ki bunlar da yetmiyor; şimdi de lekeleyemediği insanların avukatlarına kara çalmaya sıra gelmiş. Ben 37 yıllık meslek hayatımı, haksızlıklarla mücadele etmeye harcadım. İftiralar karşısında artık maalesef şaşkınlık yaşayamıyorum.
Yalan haberlerine karşı, onlarca dosyada müvekkillerimi savunduğum bazı “gazete” ve yayın mecralarının iftiraları için bu sefer yargı önünde kendi hakkımı aramak da varmış…
Sanıyorum beni tanıyanlar gibi; ismimi maksatlı bir şekilde haberlerine iliştiren bu “gazete”ler de böyle bir şeyi yapmayacağımı gayet iyi bilmektedir.
Polat, hakkında çıkan yalan haberlere karşı HTS kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvuracağını ve mücadelenin peşini bırakmayacağını söyledi.
Polat şöyle devam etti:
Ben elbette HTS kayıtlarımla birlikte savcılığa başvuracağım; başkanlık makamına dahi gitmediğimi, “gazete”nin gayet iyi bildiği gibi savcılar da görmüş olacaktır. Haklı olmama rağmen, yargı yoluyla hakkım tesis edilir mi; 37 yıllık bir avukat olarak bunun cevabını ne yazık ki bilemiyorum.
Ancak ben sonuna kadar mücadele edeceğim! Bu sabah basına yansıyan; müvekkilim Ekrem İmamoğlu’na iftira eden yayınlara karşı yaptığımız yoğun suç duyurularını, tazminat davalarını, tutuklu müvekkillerimin ceza davalarını takip etmeyeyim istiyorlar.
Ben de vazgeçmeyeceğim, tehdit altındaki hiçbir avukat da vazgeçmeyecektir! Hakkımda yalan ve yönlendirici haber yapan yayınlara karşı da yasal başvuru haklarımı kullanmaktan, hukuk ve adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğim."

Bankalar nakit avans çekimini durdurdu!42 izlenme
MHP’li Başkan, işe geç gelen işçi ve memurları belediye almayarak kapıları kapattı290 izlenme
İmamoğlu asıl meseleyi özetliyor 'Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti !'1417 izlenme
Harem-selamlık öğretmen yemini!121 izlenme
Süt üreticilerinin uyarıları gerçek oldu: Peynirin fiyatı eti geçti!39 izlenme
Tarihçi Sinan Meydan'dan “Tek parti iktidarında Kuran-ı Kerim okumak yasaktı” diyen Soylu’ya tarih dersi48 izlenme
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi mala mülke boğulmuş47 izlenme
AKP, CHP’li başkanlara yüklü borç bıraktı!398 izlenme
MHP’liler sosyal medyayı terk ediyor
Barcelona'ya bile gitmişler... Mehmet Akif operasyonunda 'aynalı yatak odası' ayrıntısı
Cumhur İttifakı'nda 'ekonomi' çatlağı: "Yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor"
Seçmenden Özgür Özel'e "Açık ara birinci olursun" mesajı! Ama tek bir şartla