2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Eski Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na adli yıl açılış töreniyle ilgili çağrıda bulunarak, “Kendisini seçenlere kulak vermeye davet ediyorum” dedi.
Adli Yıl Açılış Töreni’ne Beştepe’de yapılması nedeniyle katılmayacaklarını duyuran baro başkanlarına bir destek de CHP’li Muharrem İnce’den geldi.
Muharrem İnce Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Yargı evini terk edemez. Hukukun cübbesine ilik açılamaz…” ifadelerini kullandı.
Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı:
“Adalet” doğumla kazanılmış en kat’i sosyal hakediş ve insana dair en hayati ihtiyaçtır. Bir kul hakkı manifestosudur. Sınırları ve sınıfları kaldıran, coğrafyaları birleştiren; eşit yaşam inancının soluğudur adalet.
Hukuk ve yargı, bu kadim maneviyatın maddi ve fiziki bekçileri olmalıdır. Ülkemizdeki tüm temsilcilerine hatırlatırım ki; adalet satın alınamaz, ayağa çağrılamaz, eletek öpemez, sarayın soytarısıyürütmenin alkışçısımenfaatin prangalısı olamaz.
Yargı bağımsızlığı ve Kuvvetler Ayrılığı tezi tartışmaya açık olmamalı, hak temsilinin tarafsızlığı zarar görmemelidir. Bu bağlamda, Adli yıl açılış törenini onurlu bir duruşla protesto eden an itibariyle 42 baroyu saygıyla destekliyorum.
Ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı kendisini seçenlere kulak vermeye davet ediyorum.
Yargı evini terk edemez. Hukukun cübbesine ilik açılamaz…"

https://halktv.com.tr/gundem/incedenfeyzioglunaadliyilacilistorenicagrisi402111h
AKP'li büyükşehir belediye başkanından çok konuşulacak 'su faturası' hesabı!47 izlenme
Atatürk’ün fotoğrafını yakan öğrenciler beraat etti24 izlenme
Kömür bitti araziler güme gitti!157 izlenme
İnce: İlk turda seçimi alabilirim806 izlenme
Öğrencilere 10 GB ücretsiz internet ne zaman verilecek? Hattın kendi üzerine olması şart mı?50 izlenme
Memur sayısında yeni rekor: AKP döneminde ikiye katlandı23 izlenme
Millet bahçesi enkazı 5 milyar TL26 izlenme
Esenyurt kayyumunu öve öve bitirememişlerdi: Bakın asfaltın altından ne çıktı?10 izlenme
Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek'ten yürek yakan konuşma: "Bana hep, ‘Nurcan dik dur, 3 çocuğumuz var’ derdi. Sözümü verdim, hep dik duracağım. Onun kalbi bende"
İç hatlarda hiç yolcu gitmeyen 4 havalimanı!
Tuncay Özkan’a Erdoğan soruşturması!
CHP'li Günaydın 'Başsavcıya çifte maaşı' Meclis'te gündeme getirdi, AKP'den tek bir yanıt çıkmadı! " Her konuya laf yetiştiren arkadaşlar buna ne diyorsunuz ya?"