Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre: Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasının ardından, siyanürlü toprak yığını (liç) altında kalan resmi açıklamaya göre 9 işçiyi arama çalışması devam ediyor. Milyonlarca metreküplük liç yığınında çalışmalar devam ederken Anagold şirketi, yaklaşık 8 saat önce kalite kontrolcü, örnekleme gibi alanların da bulunduğu toplam 8 birimi için iş başvurusu almaya başladı. İlana şu ana kadar 12 kişi başvurdu.
Bugün Linkedln hesabından iş ilanı açan Anagold Madencilik A.Ş., liç alanındaki çökmenin ardından yaptığı açıklama ile bütün faaliyetlerin durdurulduğunu açıklamıştı.
"İnsanları önemseyen şirket kültürü" vurgusu yapılan ilanda şu ifadeler kullanıldı: "Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz. Size şunları sağlayacağız:
İnsanları önemseyen bir şirket kültürü
Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak
Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar
Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar
2010 yılından itibaren Çöpler Altın Madeni'ne karşı hukuk mücadelesi veren köylüler, çevreciler ve meslek örgütleri Anagold’un bölgedeki faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyor.
Madenin sınırlarını genişletmek için yaptığı başvurulara TMMOB, açtığı davalarda madenin liç alanında çökme yaşanabileceğini ve çevre felaketi yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.
İtirazlara rağmen Çöpler Altın Madeni için 3 kat kapasite artışının Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde onaylandığı ayrıca Kurum’un maden ile ilgili bir önergeye, "Gerekli değerlendirmeler sonucu ÇED kararı verilmiştir" yanıtı verdiği ortaya çıkmıştı.
Madene ÇED raporunu veren SRK Danışmanlık'ın yönetim kurulu üyesi Ahmet Oğuz Öztürk'ün de daha sonra Anagold şirketi yöneticisi yapıldığı anlaşılmıştı.
halktv.com.tr
Elektrikli Ford E-Transit Custom tanıtıldı37 izlenme
Paris Başkonsolosluğu'nda rezalet ! Vatandaşa, AKP mühürlü oy pusulası verdiler !2150 izlenme
Narin davasında karar belli oldu28 izlenme
Vatandaşa seslendi: "Dışarıda 25 TL'ye alıyorsunuz, bizde 8 TL"9 izlenme
Milyonlar bu kararı bekliyordu: İstanbul'da takside yeni dönem başlıyor12 izlenme
Kripto FETÖ’cü Turgay Güler’den Ekrem İmamoğlu’na alçak manşet!240 izlenme
‘Erdoğan’a hakaret’ iddiası aile parçaladı!658 izlenme
CHP'li Süha Aldan 'ABD'de Bilal Erdoğan'a da soruşturma açılma ihtimali var !'1299 izlenme
AKP'nin borçlarından CHP'li belediyeye haciz geldi!
Suriyeliler ve Iraklılar Eskişehir'de küçükbaş hayvanları silah zoruyla aldı
Efes'te Meryem Ana nöbetine şafak baskını! Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tek başına kaldı
Kurumdaki usulsüzlükleri şikâyet edince sürüldü!