TOKİ mülkiyetindeki Arnavutköy Hadımköy'deki toplam 202 bin metrekarelik parselin, 111 bin 235 metrekarelik bölümü için hazırlanan çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri, Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu kararnamesi uyarınca 16 Ocak 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resen onaylandı. Planlar 5 Şubat günü itiraz için askıya çıktı.
Değişikliğe ilişkin plan açıklama raporlarına göre TOKİ'ye ait arazi, İstanbul'un anayasası kabul edilen 2009 tarihli 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nda “Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi” olarak belirlenmişti.
Raporda, askeri alanların kent içerisinde sınır oluşturduğu, kenti oluşturan fonksiyonların bütünlük ilişkisini engellediği belirtilerek plan değişikliğine konu parsel için kentsel gelişim ve nüfus dinamiklerini, yerel şartlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; dengeli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent mekanı oluşturmak amacıyla plan değişikliği hazırlandığı kaydedildi. Bu plan değişikliği ile arazinin güneyinde ve doğusunda bulunan alanlarla bütünlük oluşturması için “Sanayi ve Depolama Bölgesi ve Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapı Alanı” ilan edildiği bildirildi. Raporda, plan değişikliği teklifine konu parselin; askeri alanlardan çıkartılarak “sanayi alanı, sosyal tesis alanı, rekreasyon alanı, dini tesis alanı ve yol alanı” olarak yeniden planlandığı kaydedildi.
YÜKSEKLİK 3 KAT
Alanın 45 bin 406 metrekaresi sanayi alanı, 9 bin 652 metrekaresi sosyal tesis, 48 bin 856 metrekaresi rekreasyon alanı ve 7 bin 319 metrekaresi de yol olarak önerildi. Parselin, doğu kısmında yer alan sık ağaçların bulunduğu alanın dokusunun korunması amacıyla rekreasyon alanı olarak önerildiği, rekreasyon alanı ile bir bütünlük sağlaması amacı ile de parsel alanında sosyal tesis planlandığı belirtildi.
Sosyal tesis alanına kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası yapılabilecek. Sanayi tesis ve sosyal tesis alanında inşaat koşulları emsal 1.20, yükseklik 3 kat olarak belirlendi. Rekreasyon alanında emsal 0.05 ve maksimum 4.50 metre yükseklik koşullarında sökülüp takılabilir büfe, WC, çay bahçesi ve otoparklar yapılacak. Planı değiştirilen 431 sayılı parselin komşusu olan 394 numaralı parsel de TOKİ'ye ait.
https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/istanbuldabiraskerialandahaimaraacildi3419392/
Kocaeli Derince'de TMO silosundaki patlamada bir kişi daha hayatını kaybetti.19 izlenme
CHP’nin bayram ikramiyesi teklifi Meclis tatiline takıldı107 izlenme
Görüntüler gündem olmuştu! Sucuk yelleyen AKP’li başkan: "Kimse ağzına tek bir lokma almadı"11 izlenme
Volkan Konak’ın yıllar önceki sözleri: "Ölüm bile güzel olmalı. Mesela şu lodosta soba zehirlenmesinden ölenlere çok üzülüyorum. Bayramda ölenlere çok üzülüyorum"33 izlenme
Vatandaş RTE'yi iyi analiz etmiş 'Kasımpaşa'dan yırtık ayakkabıyla gel, saraylarda yaşa !'366 izlenme
ABD'den 8 Türk şirketine yaptırım kararı16 izlenme
Kızılay'dan 'Kandan HIV bulaştı' iddiasına yanıt19 izlenme
Kestane bile artık altın terazisinde tartılıyor: 'Bu fiyatlarla vatandaşlarımızın nasıl yaşamasını bekliyoruz?'24 izlenme
Ekonomide kara tablo! "Merkez Bankası bayrak çekecek, Araplar ucuza çökecek"
BİSAM açıkladı: Yoksulluk sınırı Ağustos'ta 40 bin lirayı aştı!
Erdoğan: Mültecilere 40 milyar dolar destek verdik
Övünerek 'Duble yol yaptık' dedikleri işte bu ! Paylaş, bu rezaleti herkes görsün !