Home
08 Kasım 2020 ( 67 izlenme )
Reklamlar

İşte başkanı tasfiye edilen Merkez Bankası'nın kasasındaki döviz tutarı!


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişikliği sonrası Merkez Bankası'nın kasasında kalan döviz tutarını açıkladı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''TCMB’nin SWAP dahil döviz yükümlülükleri ayıklandığında kasada artık tek bir “cent” bile kalmadı'' iddiasında bulundu.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Uysal'dan boşalan göreve eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.

Devir teslim töreninin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztrak, Merkez Bankası'nın, ''Net döviz pozisyonu eksi 48,7 milyar dolar'' dedi.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

''Kasanın durumu maalesef hicvedilenden de kötü durumda.TCMB’nin SWAP dahil döviz yükümlülükleri ayıklandığında kasada artık tek bir “cent” bile kalmadı. Eylül sonu itibariyle TCMB’nin net döviz pozisyonu eksi 48,7 milyar dolar.''


http://www.krttv.com.tr/ekonomi/istebaskanitasfiyeedilenmerkezbankasininkasasindakih53179.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Recep Tayyip' olan ismini 'Deniz' olarak değiştirdi Türkiye’yi kara para cenneti yapacaklar! Bolu yangın faciasında saklanan belge: 78 kişinin yangında öldüğü Grand Kartal Otel'in en az 6 ay önce turizm belgesini kaybettiği ve kaçak duruma düştüğü ortaya çıktı! Milyonlarca insanı ilgilendiren hareket! Vaka sayısı tırmandı MEB harekete geçti!