Yurt dışına gitmek için Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) “İyi Hal Belgesi” alan doktorların sayısı her geçen gün artıyor. TTB, son 15 günde 144 hekimin "gitmek” için başvuru yaptığını, bunun ortalamanın çok üstünde olduğunu açıkladı.
Daha önce yılın ilk 4 ayında 881 doktorun yurt dışına gitme amacıyla belge için başvurduğunu duyuran TTB, son 15 günde ise ortalamanın çok üzerinde başvuru artışı olduğunu açıkladı.
TTB'nin paylaştığı son iki ayın 15'er günlük yarılarında alınan İyi Hal Belgesi rakamlarına göre, 1 Nisan 15 Mayıs arasında haftalık başvuru sayıları sırasıyla 909194 iken, 14 Mayıs seçimlerinden bir gün sonrasındaki 15 günlük sürede ise bu rakam 144'e çıktı. Böylece yılın ilk 5 ayında belge için başvuran doktor sayısı 1025'e yükseldi.
Konuyla ilgili TTB'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimlere yönelik "giderlerse gitsinler" söylemine atıfta bulunarak, şöyle denildi:
“TTB’ye 'İyi Hal Belgesi' başvuru sayısı, son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdi. Hekimlerin haklarını ve emeğini görmezden gelen, ‘Giderlerse gitsinler’ ifadesinde somutlaşan politikalara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Yeniçağ
CHP'li Tahsin Tarhan: Osmangazi cezaları için vatandaş muhatap bulamıyor!73 izlenme
Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu'nun İBB ile ilgili açıklamasına sert yanıt verdi.37 izlenme
İmamoğlu’nun adı suç unsuru sayıldı: Gazeteci Batuhan Çolak'a çarpıcı sorular16 izlenme
Meteoroloji devamı gelecek dedi: Yurdun büyük bölümü için yoğun kâr ve fırtına uyarısı!37 izlenme
AKP’li başkan parsel parsel sattı, eski yardımcısı ateş püskürdü37 izlenme
Bugün seçim olsa hangi parti kazanır? Kan kaybı başladı!25 izlenme
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığı tepkisi19 izlenme
İktidara yakın araştırma şirketinin sahibi "AKP sonuçları beğenmeyince, bir genel merkez yetkilisi..."42 izlenme