AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerel seçim öncesi şehre gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanlar Hakan Fidan, Mehmet Şimşek, Abdülkadir Uraloğlu, Osman Aşkın Bak, Ali Yerlikaya, Mehmet Özhaseki ve AKP Genel Başkan vekili Efkan Ala’nın toplam 7 milyon 108 bin liralık yemek ve seçim masraflarını belediye bütçesinden ödedi.
13 DOSYADA 154 FATURA
AKP’li Başkan Alinur Aktaş da kendisine ait 92 bin liralık yemek ve seçim harcamasını da belediyeye ödetti. MHP, DSP, HÜDA PAR, BBP, ÜGD, TÜGVA ve MEMUR SEN’in yemek bedeli de belediye kasasından karşılandı. AKP İl ve ilçe teşkilatlarının seçim masrafları ve yemek giderleriyle birlikte toplam fatura 15 milyon 500 bin lira tuttu.

AKP’li eski Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın görev yaptığı dönemde özel kalem müdürlüğü aracılığı ile yapılan harcamalarla ilgili 13 ayrı dosya oluşturuldu. Bu dosyalarda 154 fatura yer aldı. “Temsil ve ağırlama” giderleri adı altında milyonlarca liralık ödeme yapıldı. Giderlerin büyük çoğunluğunu yemek, iftar, sahne kurulumu ve etkinlikler oluşturuyor. Birçok faturada “Saha çalışması, seçim çalışması, temayül yoklaması, misafirler yemek, korumalar yemek, muhtarlar buluşması” gibi ifadeler yer aldı.
ERDOĞAN VE BAKANLAR
Erdoğan’ın Bursa ziyaretinde yapılan masraflar için belediye kasasından 1 milyon 614 bin lira harcanırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz için verilen yemeğin bedeli 620 bin lira oldu. DSP’nin lansman ve yemek bedeli olarak 38 bin lira ödendi.

Faturalara, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Bursa ziyaretindeki 1 milyon 499 bin TL’lik yemek bedeli de yansıdı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın için verilen yemeğin masrafı 550 bin lira oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya için 479 bin, Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için 350 bin, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu için 315 bin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan için 605 bin, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala için 83 bin, Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak için de 612 bin lira yemek bedeli ödendi. HÜDA PAR’ın 4400060000 lira arasında değişen kongre yemek bedelleri de toplamda 203 bin liraydı.
Sözcü
'Yobaz' doktor hakkında tartışmalı karar9 izlenme
AKP'li Kenan Sofuoğlu'ndan milyonluk araca vergi numarası!48 izlenme
Hatay’da bir ucu Suriye’de olan tünel bulundu: 24 göçmen yakalandı!91 izlenme
Türkiye yatırım beklerken Sisi'ye para yağdı27 izlenme
Özgür Özel'in Erdoğan'a hediye ettiği eşyanın çarpıcı hikâyesi: Atatürk ayrıntısı ortaya çıktı32 izlenme
Bayram ziyaretine giden 2 bin Suriyeli geri döndü!223 izlenme
Melih Gökçek hakkında bomba iddia! "Hapisten kurtulma planı yapıyor"63 izlenme
Çanakkale Köprüsü ile ilgili çarpıcı gerçek! Ücretsizken geçen araç sayısı belli oldu43 izlenme
Anlayış işte bu! AKP’li başkan: İstersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım
Sınavdan üç gün önce 'kazananlar' belli oldu!
Erdoğan’ın memleketinde emekli sokağa çıktı: "Emekli ne yiyecek ne içecek, nasıl yaşayacak?"
2'si çocuk 3 kişi zehirlenerek ölmüştü: Ortaköy'deki faciada yeni gelişme