Türkiye'yi ayağa kaldıran cinsel istismarı gençler Beşiktaş'ta protesto etti. Devlet tarikat ilişkisine tepki gösteren gençler gözaltına alındı.
İsmailağa tarikatı liderlerinden ve yine aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıktı. 1998 doğumlu olan H.K.G. daha sonra savcılığa giderek şikayetçi oldu. İddianamede H.K.G.'nin yaşadıklarını anlattığı bölüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı.
Öte yandan yine aynı iddianamede H.K.G.'nin delil elde etmek için ses kaydı alarak Kadir İstekli'ye sorular sorduğu ve Kadir İstekli'nin ise olayı kabul ettiği görüldü. İddianame geç de olsa kabul edildi ancak dava 22 Mayıs 2023 tarihinde görülecek. Davanın ileri bir tarihe verilmesi de kamuoyunda ayrı bir tepkiye neden oldu. Kamuoyu dava sürecine kadar H.K.G.'ye baskı yapılacağı endişesi taşıyor.
Bugün ise bir grup genç Beşiktaş'ta Türkiye'yi ayağa kaldıran cinsel istismara İstanbul Beşiktaş'ta ses yükseltti. Gençler yürüyerek yaşanan olayı sokaklarda anlatırken tarikat devlet ilişkisine de tepki gösterdi.
Gençlerin buradan gözaltına alındığı öğrenildi.
Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi kayyumunun makam odasına “Kral banyosu” yaptırdığı ortaya çıktı! İşte 'Kral Banyosu'nun maliyeti...111 izlenme
"Cenab-ı Hakk'ın kayıtlarında mevcut" demişti, Sedef Kabaş'tan Bakan Soylu'ya çok konuşulacak İmamoğlu yanıtı!41 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: "Sözümüzü tuttuk" Diyarbakır Cezaevi müze olacak24 izlenme
Bulgarlar Edirne'ye akın Etti: 1 alacaklarına 3 alıyorlar29 izlenme
Prof.Dr. Ersan Şen'den, para toplayan iktidara zor soru 'Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan devlet vatandaşına 2 ay bakamayacak mı !'312 izlenme
Ekonomist Murat Kubilay: "Modern anlamda sömürge ülkesi ve esir millet haline düşeceğiz"35 izlenme
Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı24 izlenme
Samandağ'da 'rezerv alan' uygulaması: Sağlam raporu aldığı evine el konuldu39 izlenme