Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan ve 20 yıldır hizmet veren tekstil fabrikası 1 Haziranda kapatıldı. İzne çıktığını sanan işçiler, döndüklerinde fabrikanın kapalı olduğunu gördü. 132 işçi, maaşlarını ve tazminatlarını alamayacaklarını anlayınca fabrika önünde eylem yaptı. TEKSİF ve Türk İş Sendikası’nın düzenlediği eylemle fabrika önünde toplanan mağdur işçiler haklarının bir an önce verilmesini istedi.
“BU İNSANLARIN EMEĞİ BİZİM İÇİN KUTSALDIR”
İşçiler adına açıklama yapan TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, “Sabahtan akşama kadar çalışıp konfeksiyon üretimi yapan bu insanlar alamadıkları 2 aylık maaşlarının ve kıdem tazminatlarının ne olacağını merak ediyor. Burada bulunan 132 işçinin 6 bin ile 85 bin lira arasında kıdem tazminatı alacağı bulunmaktadır. TEKSİF olarak biz mücadelede sonuna kadar gideceğiz. Firma yetkilisi AğustosEylül gibi kimsenin kuruşunun kalmayacağını söylüyor. Ancak önümüze herhangi bir ödeme planı çıkarılmıyor. Zor bir süreç, bu fabrikada 18 yıl çalışmış arkadaşlarımız var. Çoluğunu çocuğunu evinde bırakıp alın teri peşinde koşan bu insanların emeği bizim için kutsaldır. Haklarını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
Türk İş 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer de, “Hukuken ne gerekiyorsa yapacağız. Herkes bilir, kıdem tazminatı denilen şey kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığı, ev hayalimiz ve birçok umudumuzdur. Bu hak alınana kadar bu mücadele sürecektir” dedi. İHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/izindendoneniscilerebuyuksok5240547/
Enflasyona karşı karpuz modeli: Karpuz alma karpuz ek!61 izlenme
Tarım ve hayvancılık çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak59 izlenme
Rusya, ele geçirdiği Türk İHA'larını sergiledi34 izlenme
Son anketin sonuçları paylaşıldı: AKP bir kez daha CHP'nin gerisinde!34 izlenme
Nişan sonrası çok sayıda pozitif vaka tespit edildi! Hoparlörlerden anonslar yapılıyor!157 izlenme
İşte Manavgat yangınının bilançosu: 60 bin hektar kül oldu, en az 1 milyar TL kayıp!69 izlenme
Kandil paketi dağıtırken kalabalık hücum edince şaşkına döndü: "Çocuklara verelim, bitti"23 izlenme
A Haber'de yandaş yalakalar, Suriyelilerin vatandaşlığını utanmadan bakın nasıl savunuyor !1020 izlenme
Mersin'de polisler lisede 'terörle mücadele' eğitimine başladı: İslamiyet'e göre giyinin!
Cezaevindeki mafya üyesi anlattı: "Mermi kaynağımız bazı polisler ama en çok hâkimlere para yediririz"
O fotoğrafı anlatan ilahiyatçı dincilerin hedefi oldu! "Ağır şeyler yazacağım, kendimi zor tutuyorum"
Kabine bitti, atama bekleyen öğretmenler isyan etti: "Babam yüzüme baktı, ağlamak istedim…"