Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul projesi için henüz ihaleye çıkılmadı. Ancak Karadeniz'i Marmara'ya bağlayarak Boğaz'daki gemi trafiğini hafifleteceği söylenen kanalın etrafında kurulacak yeni şehir projesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgedeki yapılaşmayı belirleyecek olan yedi etaplık 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarından üçünü onayladı.

TARIM BİTECEK: Yenişehir projesinin birinci etabını kapsayan imar planları Arnavutköy'deki tarım arazilerini yapılaşmaya açıyor. 39 milyon metrekare büyüklüğündeki birinci etabın odağında ticaret ve turizm var.
LOJİSTİK MERKEZİ: Kanal İstanbul'un Karadeniz girişinin doğusundaki Yeniköy'de ayrılan 2 milyon metrekare büyüklüğündeki alan lojistik merkezi olacak. İstanbul Havalimanı'nda geliştirilen kargo şehrinin konteyner limanı ve antrepolar ile desteklenerek, kentin lojistiğinin büyük bir kısmının bu bölgeye aktarılması planlanıyor.
TEKNOLOJİ VE FUAR ALANI: Havalimanının yanında Tayakadın'da ayrılan 2.2 milyon metrekare alana teknoloji üssü kurulması hedefleniyor. Fuar ve kongre turizmine hizmet verecek 1.4 milyon metrekarelik alan da havalimanı ve teknoloji geliştirme bölgesi ile ilişkili olacak.
HEDEF SAĞLIK TURİZMİ: Hazırlanan planda Baklalı bölgesinde sağlık turizmine yönelik faaliyetlerin yer alabileceği bir yer tasarlandı. Bu alanda ulusal ve uluslararası ölçekte hizmet verecek ve tüm ihtisas dallarını bünyesinde barındıracak hastane, rehabilitasyon merkezi, sağlık köyleri, yaşlı bakım evleri olacak.

HES'lere karşı mücadele etmişti... Metin Lokumcu'yu şimdi anladınız mı?64 izlenme
Gaziosmanpaşalılardan Erdoğan'a: "Ekrem Başkanı önünden çekilsin diye, korkusundan içeri attı. Korkudan hapise attılar ama o bizim gönlümüzün cumhurbaşkanı. Enine sonunda onu cumhurbaşkanı yapacağız"21 izlenme
Rusya, Türkiye'ye ait 16 gemiye çıkış izni vermedi! Yağsız kalabiliriz60 izlenme
50,7 milyar dolarlık sır23 izlenme
AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bugüne önce tarım, sonra orman bitti!45 izlenme
AKP'de üyelikler istek dışı yeniden mi yapılıyor?86 izlenme
Prigojin'in ölümünün ardından Wagner'den ilk açıklama: "Kremlin ele geçirilecek"32 izlenme
Patronlardan müfredat çıkışı: "Değişiklik oldubittiye getirilmemeli"30 izlenme
Asgari ücretle 16 günde telefon alınabilen ülke
Deprem evi yıkmadı 2 metre ileri taşıdı, kapının girişi değişti
Kılıçdaroğlu'ndan yeni video 'Kirli işler. Siz kimsiniz arkadaş, insan bir ayna karşısına geçer, çapına bakar'
Kızılay'dan 'Kandan HIV bulaştı' iddiasına yanıt