İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 100 bini aşkın dilekçe sahibine birkaç cümleden oluşan tek sayfalık açıklamayla yetindi.
İTİRAZLAR YOK SAYILDI
Bilim insanları ve halktan gelen itirazlara rağmen Kanal İstanbul projesini yapmak üzere harekete geçen iktidar, sonunda proje için ÇED olumlu kararı yayımladı. Karar 10 günlük itiraz süresi nedeniyle askıya çıkarıldı. 10 günlük itiraz süresi içerisinde soğuk hava ve yağmura rağmen il müdürlüğüne vatandaşlar adeta akın etti, günün sonunda 100 binden fazla dilekçenin teslim edildiği bildirildi.
Kanal İstanbul'a 100 binlerce vatandaştan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kısa ve endişelere hiç değinilmeyen yanıtını valiliğin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla verdi. Açıklamada, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak gelen halkın görüş ve önerilerinin bakanlığa gönderildiği belirtilerek, şu yanıt verildi: “Bakanlığımızdan konu ile ilgili gelen yazılarda; ‘gönderilen başvuruların, projeye ilişkin son şekli verilen nihai ÇED raporunun askı sürecinde bakanlığımıza ulaşan dilekçeler ile benzer hususları içerdiği, dilekçelerde belirtilen konuların ÇED olumlu kararına esas nihai ÇED raporunun ilgili bölümlerinde değerlendirildiği' belirtilmiştir.”
Erken seçimi bu mu sağladı? Erdoğan'ın masasındaki anket1665 izlenme
İBB'den 'Yalanlar ve gerçekler' açıklaması: '1,5 milyar lira zarara uğratıldı' iddiasına yanıt31 izlenme
Faizsiz konuta helal sermaye aranıyor38 izlenme
Türkan Elçi CHP'ye katıldı: Kılıçdaroğlu rozeti taktı26 izlenme
Mutfakta yangın var! Bir yıl önce 122 lira olan mutfak tüpünün fiyatı 300 lirayı geçti!51 izlenme
Cem Küçük 'görüştüm' dedi, canlı yayında emekli zam oranını açıkladı!284 izlenme
Gülşen’in tutuklanmasına tepki yağıyor!26 izlenme
Halkı kuru ekmeğe düşüren enflasyon! 18 yılda buğday fiyatı yüzde 617 arttı!99 izlenme
Kuran mealine AKP tekeli: Diyanet uygun görmediği tefsirleri yok edebilecek
New York’ta Türk gençlerinden Erdoğan’a şok: Times Meydanı'nda İmamoğlu ve Özel'li "Umut" fotoğrafı!
Hanefi Avcı’dan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu!
GAZBİR: Doğalgaz fiyatlarında artış kaçınılmaz