CHP, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınan yerleşim yerleri ile ilgili rapor hazırladı. Raporda, 37 il sınırları içerisinde bir belde, 17 köy, beş mahalle ve 465 evin karantinada olduğu ancak bu yerlerde halkın ‘kaderine terk edildiği’ ifade edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ilkini altı ay önce yayımladığı, ‘Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri Raporu’nun ikincisini hazırlayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu. Raporda, iktidarın karantina sürecinde sınıfta kaldığı vurgulandı.
Net verilere ulaşmadaki zorlukları dile getiren ve duyum aldığı her kentin yetkilileri ile görüştüğünü kaydeden İlgezdi, raporunda şu tespitlere yer verdi:
“Birçok köyde giriş, çıkış yasaklanırken bazı yerlerde HES kodu ile giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor. Güvenlik ve sağlık personelinin karantina altındaki yerden çıkışına izin veriliyor. Karantinadaki neredeyse tüm alanlardaki kişi, pozitif vaka ve temaslı sayısı net olarak bilinmiyor. Yaygın test yapılmıyor.”
YARDIM YOK
Mart ayından bu yana karantina uygulanan yerleşim yerlerine yeterli yardımın gitmediği vurgulanan raporda, “Bazı illerde il, ilçe merkezinde bulunan karantina alanlarına devlet yardımı yapılırken aynı ildeki köylere yardım yapılmıyor. Yardım talebi olduğu halde yardım gelemeyen yerler bulunuyor” dendi.
VAKA VAR AMA KARANTİNA YOK
Raporda, vakaların olduğu yere karantina uygulanmadığı şu sözlerle anlatıldı:
“Kırklareli’nin Babaeski İlçesi Büyükmandıra Beldesi’nde görülen vaka üzerine karantina tedbiri alındığı ancak uygulamanın vakanın tespit edildiği ana cadde olan Atatürk Caddesi’nde değil hemen arkasındaki ara yolda bulunan Bağlar Sokağı’nda gerçekleştirildiği anlaşıldı. Karantina uygulamasının vakanın görüldüğü yer olan ana cadde yerine neden arka sokağında uygulandığı sorusu yanıtsız kalırken, karantina altındaki evlere hiçbir yardım yapılmaması da başka bir tartışma konusu.”
https://www.birgun.net/haber/karantinadakilerkaderineterkedildi320360
Erdoğan’ın mitinginde ‘İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın’ pankartı apar topar kaldırıldı!39 izlenme
Çalışmayı düşünen EYT'liler dikkat: EYT ile emekli olacaklara mahkemeden şok karar!57 izlenme
'Hulusi Akar ile gezmeye gitmem' diyen Yılmaz Özdil’e hapis cezası!74 izlenme
İsrail, Şam'da İran Konsolosluğu'nu vurdu! Devrim Muhafızları Ordusu komutanıyla birlikte 8 kişi öldü20 izlenme
Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta ekmeğe zam! Vatandaşlar tepkili...63 izlenme
AKP Kadın Kollarının eğlencesinde erkek dansöz oynatıldı!53 izlenme
Büyük bir tanıtımla duyuruldu, hem öğretmenler hem öğrenciler kaybetti!25 izlenme
İstanbul’da Cuma hutbesinde seçim gecesi için cemaate silahlanma çağrısı yapan imamın yeni görüntüleri ortaya çıktı!47 izlenme
Bu devirde böyle baban olacak!
Ortalığı karıştıran görüntüler: Azerbaycan uçağı Ukrayna dronlarına yanıt veren Rusya tarafından düşürüldü
HKP bu kez Cumhurbaşkanı'nın diploması için harekete geçti!
Sinan Ateş'e ilişkin bilgileri temin etmekle suçlanan MHP'li isim: "Tolgahan Demirbaş Sinan ile çok yakındı"