Olay, 14 Ekim 2020'de Çaycuma ilçesi Kayıkçılar köyünde meydana geldi. Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan Murat Cura (67), tatil için geldiği köyünde yine Almanya'da yaşayan Zonguldaklı Erdoğan Kösepınar'ın (55) silahlı saldırısına uğradı.
Cura, vücuduna isabet eden 9 kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Kösepınar yolda kendisini arayan jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Kösepınar, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklandı.
Erdoğan Kösepınar hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı.
Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanığın kendisini mehdi ilan ettiği ve bunu kabul etmeyen Murat Cura'yı şeytan olarak görerek öldürme planı yaptığı ifade edildi.
Kösepınar'ın iddianamede ve dosyada yer alan ifadesinde, Murat Cura'yı Almanya'dan 27 yıldır tanıdığını ve aynı tekkenin üyesi olduklarını belirtti. Kösepınar, şeyhlerinin ölmesinin ardından manadan gelen seslerin kendisini hadisi şeriflerde geçen mehdi olduğunu bildirdiğini anlatarak, "Tarikatta bulunan kişiler bana tabi olduklarını söylediler. Ancak Murat Cura mehdiliğimi kabul etmedi. Diğer üyeleri yanına çekerek beni tarikatın dışına itti. Aynı zamanda şeytani yönü sebebiyle sürekli zahmet çektirerek beni öldürmeye çalışır şekilde ruhuma sürekli acılar, ızdıraplar gönderiyordu. Tarikatın diğer üyeleri de Allah'ı inkar ederek Cura ve şeytanlarına tabi oldular. Ben de onu öldürmek zorunda kaldım" dedi.
Daha önce de Cura'yı öldürmek için girişimde bulunduğunu ifade eden Kösepınar, olay gününü ise şöyle anlattı:
"Olay günü evine gittim. Zile bastım ancak kimse çıkmadı. Evde olduğunu anladım. Çıkması için beklemeye başladım. Murat Cura şeytan olduğu için benimle dövüşmek zorundaydı. Ben de dövüşün bitmesi için onu öldürmek zorundaydım. Kendisinin aşağı inmesiyle hiç düşünmeden cebimdeki silahı çıkararak öldürme kastıyla ateş ettim. Vurduktan sonra dünden bugüne içimde bir huzur var. Rahatlamış hissediyorum."
Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Kösepınar için hazırlanan raporda, cezai ehliyetini ortadan kaldıracak herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığı ve ceza sorumluluğunun tam olduğu açıklandı. Kösepınar'ın ileriki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. (DHA)
https://www.gercekgundem.com/guncel/293923/kendisinimehdiilanettikabuletmeyenioldurdu
Prof. Dr. Başer: Corona testleri vatandaşa değil, ayrıcalıklı gruplara yapılıyor137 izlenme
Türk-iş açıkladı: Açlık sınırı ile asgari ücret arasında uçurum büyüdü, açlık da yoksulluk da artık lüks!26 izlenme
AKP'nin sandık görevlisi seçimlerde olanları anlatıyor ve sonunda Tayyip Erdoğan'a bakın ne diyor !4624 izlenme
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın ‘sözü sözümdür’ dediği kızına sonsuz yetki!49 izlenme
Üretim durdurulmuştu! TEMSA’da yeni gelişme!130 izlenme
Milyonlarca emekli bekliyordu! Bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu!91 izlenme
Milyonlarca lira boşa gitmiş ! İstanbul’da çıkışı olmayan alt geçit !1265 izlenme
MEB'in LGS çözümü: İmam hatiplere yatırım için laboratuvarlar ve kütüphaneler kapatılacak!143 izlenme
Kritik toplantı'dan 'Darbe' çıkışı! Özel'den halka çağrı: "Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz!"
Skandal iddia! "Dünya o cihatçıyı ararken, Türk vatandaşlığı alıp Antalya'da turizmci oldu"
İmamoğlu’ndan Kurum’a sert sözler: "Tepetaklak gidiyorsun"
Niğde'de beyin cerrahını bıçaklayan saldırganın sözleri pes dedirtti: "Bana yapay zekâ yerleştirdi"