Dün Ankara’daki şehit cenazesi sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin zanlısı Osman Sarıgün ile birlikte 5 kişi daha bu sabah yakalandı.
Sarıgün hakkında açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu’na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün’ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Ankara İl Yönetim Kurulumuz, Osman Sarıgün’ün kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevkine karar vermiştir. AK Parti, şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur.” dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının faillerinden Osman Sarıgün’ün ve 5 kişinin daha Sivrihisar’da yakalandığı, zanlıların ifade işlemlerinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü ifade edildi.
Açıklamada, “Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır.” denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdaroglunasaldiranosmansarigunakplicikti4516175/
Arapların göz diktiği şehre Katar'dan direkt uçuşlar başladı51 izlenme
İki büyük kentte sahte içki katliamı: 103 kişinin canını aldı25 izlenme
İşte AKP kulislerinde konuşulan asgari ücret28 izlenme
Çarpıcı iddia! 'Soykırım' yalanını Saray neden alttan aldı?95 izlenme
Emniyet'i sarsacak anket: Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor41 izlenme
AKP’li belediyede beş ayda ikinci işçi kıyımı!178 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba'dan Kayyum Gürsel Tekin'e şok sözler! "Saray yargısıyla iş yapan alçaktır, namussuzdur!"15 izlenme
Umudum kalmadı diyen genç 'Mansur Yavaş lütfen aday ol!'113 izlenme
Yandaş yazardan AKP'ye: İdam cezasının gelmesi seçimi kazandırır
Tebliğciler bu sefer de pavyonda görüntülendi! Müziğin susmasını beklediler
Gaziantep'te ezan okundu, vatandaş yemek sırası bekledi! Fatma Şahin'den açıklama '500 kişilik iftarlık hazırlamıştık, Ancak kurduğumuz Ramazan Sokağı’na 4000 kişi geldi'
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birçok sahili ihalesiz olarak bir özel şirkete kiraladı! Şirketin yöneticileri tanıdık çıktı!