AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dava açtığı CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef açtı. Kılıçdaroğlu'ndan 'CHP'nin devrik lideri' diye bahseden Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Geçtiğimiz hafta CHP’nin devrik genel başkanının mahkeme salonunda savurduğu hakaretler, Türkiye’nin 1428 Mayıs seçimlerinde nasıl büyük bir uçurumun eşiğinden döndüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Zehirli dili, kutuplaştırıcı söylemleri ve çirkin siyasi üslubuyla bu zatın, genel başkanlığı döneminde Türkiye’ye yatırım gelmesin, Türk ekonomisi düze çıkmasın diye kendini nasıl paraladığını, ülkemizi nasıl kötülediğini, nasıl yurt dışına şikâyet ettiğini hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Bugün de seçim ve kurultay kaybetmenin öfkesiyle sağa sola sataşması, Cumhur İttifakı’yla birlikte eski ittifak ortaklarına da edepsizce saldırması, hançer siyasetinin bunların genlerine işlediğinin apaçık ispatıdır. Hançerlemenin, kuyu kazmanın, çelme takmanın, adaletin tecellisi için cansiparane çalışan hâkim ve savcıları cezaevi kapıları önünde küstahça tehdit etmenin bir muhalefet geleneği olduğunu CHP’nin sadece eski yönetimine değil, yeni yönetimine baktığımızda da çok net görüyoruz. Yönettikleri şehirlerde trafik sorunu katlanılmaz boyutlara ulaşmış… Depremle ilgili hiçbir şey yapılmamış, hiçbir adım atılmamış… Belediyelerde yolsuzluk, hırsızlık, iş bilmezlik almış başını gitmiş… Meydanlarda vatandaşa verdikleri sözlerin hiçbiri tutulmamış… Ne gam ne tasa, bunların hiçbiri umurlarında bile değil. Varsa yoksa cumhurbaşkanı adayı kim olacak, partinin genel başkanlık koltuğuna kim oturacak; tüm dertleri bu… Türkiye’nin bunlarla kaybedecek vakti de enerjisi de yok. Biz büyük hedeflerin peşindeyiz, Kızılelma’mız olan Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmenin derdindeyiz."
KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT
Erdoğan'ın açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt ise gecikmedi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Bak Erdoğan, şaibeli bir seçimle Cumhurbaşkanı seçildiğini söylemiyorsun. Sorduklarıma cevap veremiyorsun, iki gündür lafı evirip çevirip bir şeyler geveliyorsun. Sen ne dersen de! Ben hırsıza hırsız derim. Bak, senin cümleni yazıyorum ve sana tekrar soruyorum: "Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir!" Zenginleştin mi? Haram yedin mi? Allah kimseyi senin durumuna düşürmesin."
Tele1
Asuman Aranca, Sinan Ateş dosyasının arka planını anlattı: "Ucu Olcay Kılavuz'a dokununca işin boyutu değişti. Kapatılamayacak kadar çözüldü"52 izlenme
Mansur Yavaş’ın bütçesi fazla verdi!496 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk iddialarını yargıya taşıdı18 izlenme
Timur Cihantimur'un kazadan hemen sonraki ses kayıtları ortaya çıktı!39 izlenme
Muğla'da din derslerine girenler öğretmen bile değil!142 izlenme
İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, sanki AKP'ye çalışıyor 'Kuran'da zinaya ceza yok !'593 izlenme
Muhalefetten yeni asgari ücrete peş peşe tepki! "O kadar güzelse o parayla sen yaşa"31 izlenme
Traktörü haczedilen çiftçi, Erdoğan için oy kullanırken muhalefete bela okudu!48 izlenme
Murat Çalık'ın annesi konuşmakta zorlandı: "Beni hastane bahçesine defnetsinler!"
Nagehan Alçı'nın diplomat sevgilisine ne olacak? Başkonsolosluktan açıklama
"15 Temmuz kursağımızda kaldı" demişti, Sevda Noyan'ın tehdit davası düşürüldü!
Mardin Kızıltepe'de 'Tayyip İstifa' sloganları ile elektrik faturalarını protesto eden yurttaşlara polis müdahalesi!