Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20232024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler soluğu kırtasiyelerde alırken, bu yılın ana konusu geçen yıla kıyasla ortalama 2.5 kat artan ürün fiyatları oldu. Hal böyle olunca veliler, internette satılan 2'nci el ürünlere yönelmeye başladı.
NTV'den Emirhan Ergen'in haberine göre, Geçen yıl kırtasiye alışverişinin merkezi Eminönü'nde bir öğrencinin ortalama ihtiyaçları 500 ile bin lira arasında tutarken bu yıl bu rakam 2 bin 500 liraya kadar yükseldi. Yüksek fiyatlar nedeniyle 2'nci el ürünlere yönelen veliler, internette kullanılmış kırtasiye ürünleri piyasasının oluşmasına yol açtı.
İNTERNETTE 2'NCİ EL PİYASASI OLUŞTU
Kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışları yüzde 100'e varan oranlara ulaştı. Hal böyle olunca internet üzerinden, 2'nci el tükenmez kalemlerden defterlere, silgilerden uçlu kalemlere birçok ürün satılmaya başlandı.
Fiyat artışlarının en çok etkilediği ürünlerin başında çantalar geliyor. Geçen yıl 200250 TL aralığında olan çanta fiyatları, bu yıl 400500 TL seviyelerine kadar tırmandı. Bu da, ikinci el çantalara olan talebi artırdı ve bu ürünlerin internette en çok ilgi gören ürünler arasında yer almasına sebep oldu.
Öte yandan bazı kişilerin, elindeki az kullanılmış veya neredeyse hiç kullanılmamış kırtasiye malzemelerini ek gelir elde etmek için kırtasiye dükkanlarına satmaya başladığı belirtildi.
Yeniçağ
YSK, CHP'nin itirazını reddetti26 izlenme
Seçim geçti TÜİK işsizliği artırdı26 izlenme
Keçiören Belediyesi’nden ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ hamlesi!78 izlenme
AKP'li belediye başkanı seviyeyi yerlere düşürdü: "Evlendireyim de agresifliği gitsin"10 izlenme
Kızlı erkekli zikir görüntüleri olay oldu !4160 izlenme
Tramvayda yanlış anlaşılma tartışması! Akbil, binmediğini iddia ettiği turisti dışarı attı23 izlenme
Bir zamanlar tahıl ambarıydık: Türkiye 5 ayda 6.5 milyon ton buğday ithal etti38 izlenme
İşçi ve memur emeklileri için en kötü yıl36 izlenme
Dekan olunca, kardeşini, oğlunu ve eşini işe aldı!
Erdoğan ve Abdullah Gül'e müthiş suçlama! Turhan Çömez "Nereden bileyim yolsuzlukların AKP'nin damarından girdiğini" diyerek canlı yayında açıkladı
Nazif Ay tarihini anlattı: Kılıçlı hutbe neyi simgeliyor, kimin işine yaradı?
Vatandaş isyan etti 'Ah o Ekonomi Bakanı'na bir ulaşabilsem!'