Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Merkez Bankası Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlandı.
Merkez Bankası kanununa göre, normalde meclis üyeliğine atananlar özel bir kanuna veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanmadıkça, banka dışında teşrii, resmi veya özel her hangi bir görev ile birlikte yürütülemiyor. Kararnamede hakkında özel düzenleme çıkarılan kişinin devlet üniversitesinde öğretim üyeliği yaptığı da işaret edilmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2019 yılına ait 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 14.00'te İdare Merkezi Hizmet Binasında Elektronik Genel Kurul Sistemiyle (eGKS) yapılacak. Genel kurulda, bugün hakkında kararname yayımlanan öğretim üyesinin banka meclisi üyeliğine atanması bekleniyor.
Hükümet 2012 yılında da, siyaset bilimi ve sosyoloji mezunu olduğu için Merkez Bankası yönetimine atanamayan Murat Çetinkaya için Merkez Bankası kanununu değiştirip önce başkan yardımcılığı, ardından da başkanlığa atamıştı. Ancak kendisi için özel olarak kanun değiştirilen Çetinkaya görev süresi dolmadan görevden alınmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kisiyeozelmerkezkararnamesi5819568/
Zonguldak’ta metrelerce yükselen dalgalar gemiyi ortadan ikiye böldü44 izlenme
İktidarın iş bilmezliği yurttaşı ilaçsız bıraktı!25 izlenme
AKP’li Başkan kendisini müdür olarak atadığı şirketten maaş alıyor!96 izlenme
İBB’nin TÜRGEV kararını mahkeme iptal etti, yurt binaları kiralık çıktı!50 izlenme
3 kişiyi öldüren Hizbullahçı serbest bırakıldı, Gezi Parkı eylemlerine katılan Mücella Yapıcı hapiste! Bu mu adalet?41 izlenme
Emekli ve memur zammıyla ilgili yeni gelişme57 izlenme
Ordu'da eski çöp alanının imara açılmak istenmesini protestolar sürüyor9 izlenme
Paralar Diyanet’e akıyor…Sağlık Bakanlığı’nı geride bıraktı: Personel sayısı 130 bine yaklaştı!115 izlenme
'Türklere sınır dışı' iddiası için Almanya İçişleri Bakanı'ndan açıklama geldi: Almanya Türkiye'nin gizlediği anlaşmayı doğruladı
P&G'nin Kocaeli'deki fabrikasında çalışanları rehin alan saldırgan tutuklandı
Süte dev zam! Bazı markalarda bir litresi 21 lirayı gördü!
Kamu işletmeleri borç batağında