CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerleştirilen depremzedelerin odalarından çıkarılmak istendiğini belirterek, konuyu TBMM’ye taşıdı. Tutdere, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, “Boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından KYK yurtlarına yerleştirilenlerin odalarını boşaltmalarının istendiği iddialarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soran Abdurrahman Tutdere, önergesinde, şunları belirtti:
“Bugün gelinen noktada deprem nedeniyle yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan ve KYK yurtlarına sığınan depremzedelerin yurtları boşaltması istenmekte, bu konuda depremzedelere büyük baskılar yapılmaktadır. KYK yurtlarında barınan depremzede vatandaşlarımıza daha önce konteynere yerleştirilmeleri sağlandığında yurtları boşaltacakları yönünde bilgi verilmişken bugün depremzedelerin yurtları boşaltmaları, boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum zaten yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle memleketini terk etmek zorunda kalan, düzeni bozulan, maddi manevi büyük kayıplar yaşayan depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin katlanmasına sebebiyet verecektir.”
“SOKAĞA MI ATILACAKLAR?”
Tutdere, Bakan Bak’a, “KYK yurtlarından çıkarılan depremzedelerin akıbeti ne olacaktır? Bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yapılmış mıdır? Yoksa depremzedeler yurtlardan çıkartılarak sokağa mı atılacaktır” sorusunu yöneltti.
Yeniçağ
Yılların firması iflas bayrağını çekti! Yazın konkordato kararı verilmişti43 izlenme
Dolar kuru ne kadar? İşte döviz kurunda son durum30 izlenme
İsrail’in aralıksız saldırıları nedeniyle Filistinli hamileler erken doğum ya da düşük yapıyor28 izlenme
Doktorlar Türkiye’deki durumu anlattı: 100 kişiye test istiyorsak 1-2’sine yapılıyor158 izlenme
Erdoğan: "Lüks, şatafat ve israf alıp başını gitmişse burada çok ciddi bir sorun var demektir"32 izlenme
Konya'da 4 kız öğrencisine cinsel saldırıda bulunan antrenörü tahliye ettiler!79 izlenme
Gıda zamlarına isyan eden Gürsel Tekin: "İnsanları şimdi de açlıktan öldüreceksiniz!"61 izlenme
Şehit cenazesinde Özgür Özel’e provokasyon!28 izlenme
İYİ Partili Çıray'ın TSK operasyonuna yönelik söylemleri tartışma yarattı: ABD'ye haber verildi mi sizce teröristler ne yaptı?
56 klasörlük dosyayı 6 saatte nasıl okudunuz?
Emekliye memura yok, vakıf deyince para çok! Erdoğan 6 milyar 774 milyon liraya onay verdi
Bir yandaş gazete başarısı!