Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yardımlarda bulunan iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda laikliği hedef aldı.
Laikliğin yanlış anlaşıldığını öne süren Vali Yavuz, “Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da ki biz laikliği yanlış anlıyoruz hala. Bu ülkede ket, çelik fanus devletin ideolojisi İslam’dır. Lozan’a bakarsanız Lozan da aynıdır. Bu ülkede sadece ve sadece azınlıklar gayrimüslimlerdir. Bir daha söylüyorum. Atatürk’ü de anlamayanlar var ülkede, devleti de anlamayanlar var. Bu ülkede azınlıklar sadece ve sadece gayrimüslimlerdir. Müslüman hiçbir unsur bu ülkede dün de bugün de azınlık değildir. İster Boşnak asıllı, ister Kürt asıllı. Bunların hepsi asli ve kurucu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarıdır ve eşit haklara sahiptir. Eğer öyle olsaydı; Bu ülkede sanıldığı gibi, bölücülerin yaptığı gibi, hiçbir Kürt bu ülkede ne bakan olabilirdi ne de Cumhurbaşkanı olabilirdi ne Hoca olabilirdi” ifadesini kullandı.
Yavuz “Osmanlı’da da Padişahların yanındaki şeyhülislamlara bakarsanız yine onların Kürt asıllı olduğunu görürsünüz. Bizim bir etnik derdimiz yok. Aynı yolun yolcusu muyuz? Sevincimiz, davamız bir mi? Bu ülkenin her bir rengini kucaklıyoruz. Kimsenin siyasi görüşten dolayı tavrımız söz konusu değil. O yüzden İslam’ın önderliği hala bu millette. Bu anlayışı lütfen bozmayın olur mu? Bu anlayış önemli bir anlayış. Katiline aşık bir nesil yetiştirdiğinizde felaketle yüz yüze gelirsiniz. Bugün yaşadığımız 1918 travması. Bizde birçok insanın maalesef zihninin işgal edilmesine neden olmuştur” dedi.
Vali Seddar Yavuz’un açıklaması üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği’den (ADD) suç duyurusu adımı geldi. ADD Şube Başkanı Taylan Bingöl, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un 24 Haziran Cuma günü Valilik binasında haddini aşan ve anayasamızın değişmez maddelerine aykırı skandal cümleleri sebebi ile; Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu olarak 29 Haziran Çarşamba günü saat 13.30’da Kocaeli Adliyesi önünde olacağız. Basın açıklaması yapacağız. Kentin ve ülkenin asıl sorunu bu tip dinci yapılanmalardır. Yapay gündemler ile siyaset yapmıyoruz. Cumhuriyet devrimlerini koruyoruz. Tavrımız net!”
Daha önce de HDP’yi hedef alan Yavuz, “Bu ülkenin PKK’lı, HDP’li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur” demişti.
Tele1
Türkiye, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor34 izlenme
Hakim bağırarak tepki göstermişti: Sinan Ateş davasındaki 15 polise suç duyurusu!28 izlenme
İmamoğlu 'CHP'yi yok etmek istiyorlar' dedi, ismini anmadan eleştirdi15 izlenme
Ankara'yı karıştıran bomba iddia! Abdullah Gül'ün CHP Milletvekili ile yaptığı cumhurbaşkanlığı adaylık konuşmaları ortaya çıktı28 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu 'kokain değil pudra şekeriydi' dedi, serbest bırakıldı!91 izlenme
Fatih Erbakan Maaş Zammı İle İddialı Bir Çıkış Yaptı47 izlenme
İktidarın beceriksizliğini 'ekonomiye saldırı' bahanesi ile saptırmaya çalışmasını iki dakikada çürüten video !136 izlenme
“Bu ülkede damat olacaksın be kardeşim” dedirten haber!120 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun üzerinden gözaltı sırasında uyuşturucu hap çıktı!
128 milyar dolar skandalından sonra şimdi de 108 milyar dolar skandalı: Merkez Bankası doları tutmak için arka kapıdan satmış!
Doğalgazı kesilen abone sayısı 1 milyonu aştı!
Depremde evladını kaybeden anne 'Çocuğum benden reçel istedi. Reçeli alamadan onu toprağa verdim'