Orman yangınlarının günlerdir devam ettiği Manavgat'da kimi kişi ya da kişilerin "kundakçı" ve "şüpheli" yakalama bahanesiyle sokaklarda kendilerine vazife edinip şiddet uyguladığı belirtiliyor.
Konuyla ilgili olarak Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Twitter hesabı aracılığıyla uyarılarda bulundu.
"Yangın felaketine maruz kalan bölge halkımız, şu günlerde canını, malını, sevdiklerini, evini, hayvanını, yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi vermektedir." diyen Başkan Sözen, "bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunun da görüldüğünü" belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bu şahıslar “kundakçı, şüpheli” yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır.
Bu tarz hareketler, mevcut acımızı daha çok artırdığı gibi hiç kimseye de bir şey kazandırmaz. Bilindiği gibi hala tehlike geçmiş değildir.
Toplumsal birlikteliğimizi sergilememiz gereken bu zorlu dönemde, hepimizin duygularımıza sahip çıkıp, kontrollü olmamız gerekmektedir. Bizler iyi günde, kötü günde her zaman birlik ve beraberliğini korumuş olan sağduyulu, sakin kalarak, el ele vererek yaralarımızı saracağız.
Hepimizin evi Manavgat Belediyesi’nin, Manavgat’ımızın yeniden ayağa kaldırılmasında, halkımızın yanında olarak, yaraları sarmak için mücadeleye devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

https://www.krttv.com.tr/gundem/manavgatbelediyebaskanisukrusozendenkorkutanuyarih87199.html
Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden İnci'nin tutukluluğuna devam kararı!185 izlenme
Şehidin külliyesi yarım bırakıldı!67 izlenme
FETÖ Nasıl Bu Kadar Güçlendi ? AKP'li Burhan Kuzu farkında olmadan her şeyi itiraf etti !1851 izlenme
Sıra buna mı geldi! "Atatürk'e hakaret serbest bırakılsın" talebi!115 izlenme
Tayyip Erdoğan 'Camiden, vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz !'457 izlenme
Jet Fadıl ‘iflas’ peşinde!155 izlenme
Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter için hakimlere teşekkür etti!31 izlenme
Özelleştirilen fabrikadaki 90 bin ton şeker nerede?502 izlenme
Gezi 10 yaşında: İstiklal Caddesi'nde polisten sert müdahale, onlarca gözaltı var
TUİK Aralık Ayı Sanayi Üretim Endeksi'ni Açıkladı
4 milyon emekliyi yıkan haber: 1 lira bile zam alamayacaklar
Meral Akşener AKP'ye katılacak mı? Bildiriyi neden imzaladı? Masa kapısı açık mı? İYİ Parti'den açıklama