Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MÜSİAD’ın geleneksel iftar programına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, CHP’ye katılan Ankara Milletvekili Adnan Beker’e rozet takıldığı sırada Genel Başkan Özgür Özel’in "Mansur Başkan’ın emaneti" ifadelerinin anımsatılarak, Beker’in CHP’ye katılması sürecinde dahli olup olmadığının sorulması üzerine, "Olmadı. Ben de bir gün önce basından öğrendim. Kendisiyle tanışıyoruz tabii ki. Ankara Büyükşehir’de İYİ Parti Grup Başkanıydı. Arada sırada da görüşürüz ancak transferinden haberim olmadı. Bir gün önce gazetelerden okudum, daha sonra da rozet takıldığını gördüm. Başka bir dahlimiz de olmadı açıkçası. Genel Başkanımız da niye öyle emanet etti bilmiyorum. Çünkü siyasette insan ancak kendi kendine kefil olabilir" ifadesini kullandı.
Yavaş, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
* "Henüz silah bırakan falan yok, teslim olan yok. Sadece görüşmeler var. Görüşmelere şehit ailelerini dahil etsinler lütfen. Daha sonra onları yok sayma gibi bir işe girilmesin. Kanın akmasını kimse istemez. Barışı herkes ister ama bizim de geçen söylediğim gibi tereddütlerimiz var. Çünkü ne zaman bu deneme yapılmış daha sonrasında toplum çok acı çekmiş. İnşallah öyle olmaz.
* Gelişmelere bakacağız, şart koşuldu mu koşulmadı mı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Binali Yıldırım başbakanlık yapmış birisi. Boş konuşması veya bilmeyerek konuşması mümkün değil. Bu konuşmaların açıklanması lazım. Tereddütlü olunca şehit aileleriyle yaptığımız bir iftarda onların moralini üstte tutacak, üzüntülerini azaltacak şekilde konuşma yapmamız gerekti.”
Nefes
Narin Güran davasında peş peşe tahliyeler: Yenge Hediye Güran ve Salim Güran'ın işçisi R.A. hakkında tahliye kararı verildi
Emekli ve asgari ücretli yarı aç yarı tok yatarken: Cevdet Yılmaz bakan yardımcılarının çift maaş krizini okkalı zamla çözdü!
İsrafın fotoğrafı: Bakanlar Trabzondaki faciaya, 3 özel jet 1 helikopterle gitti
Atatürk'ü sansürleyen Star TV'den açıklama
Ayşe Tokyaz cinayetinde flaş gelişme! 4'ü polis 5 tutuklama
Vatandaş evet çadırındaki avukatlara '#Hayır çalışması yasaklanıyor, siz nasıl serbestçe evet çalışması yapabiliyorsunuz' diye sordu, cevap veremediler !
Bitlis’te ‘hayali seçmen’ iddiası
Deniz kenarındaki Erdoğan müzesine milyonlar aktı! Hediyeler sergilenecekmiş
Süleyman Soylu’ya büyük şok! Sinirden deliye döndü
Örtülü ödenekte dudak uçuklatan harcama! Ağustos'ta 4'e katladı!