Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras'ın yaptığı konuşmaya destek verdi.
Aras konuşmasında, Türkiye'deki adalet ver yargı sistemini eleştirerek, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında dava açılması, Ayşe Barım'ın Gezi Parkı eylemlerinden tutuklanması, Genel Yayın Yönetmenlerinin tutuklanması ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedikleri için ordudan ihraç edilen teğmenlere kadar geniş bir yelpazede iktidara eleştiri oklarını yöneltti.
"AYRICALIKLI KESİMLER"
Aras'ın açıklamalarından sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Tunç, Aras'ın sözlerine, "Türkiye artık eski Türkiye değil" diyerek yanıt verdi.
Tunç'un paylaşımı şöyle:
"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiçbir kurum, kuruluş veya çıkar grubu, milli iradenin üzerinde değildir. Demokratik sistemimizin temel taşlarından biri, kuvvetler ayrılığı ve yargının bağımsızlığıdır. Yargı süreçleri üzerinde hiçbir baskıyı kabul etmediğimiz gibi yargıyı etkilemeye yönelik her türlü girişime karşı olduğumuzu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Sivil toplum kuruluşlarının görüş açıklaması elbette demokratik bir hak olmakla birlikte, yargıyı ve siyaseti yönlendirme çabaları, demokrasinin ruhuna ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır. Demokrasi sadece belli çevrelerin değil, topyekûn milletin ve devletin ortak emanetidir. Türkiye eski Türkiye değildir. Ayrıcalıklı kesimlerin yön verdiği Türkiye’nin artık geride kaldığını anlamayanlar şunu bilmelidir ki;
Hiç kimse veya hiçbir kuruluş, kendisini milletin iradesinin ve hukukun üstünde göremez. Hukuk düzenine yönelik her türlü müdahale girişimine karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk çerçevesinde en güçlü şekilde karşılık vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın."
"DEMOKRASİNİN GEREĞİ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da TÜSİAD Başkanı Aras'ın sözlerine destek vererek gelen eleştirilere yanıt verdi. "Türkiye’de herkesin fikirlerini özgürce ifade etmesi en doğal hakkıdır" diyen Yavaş, "Hukukun üstünlüğünü koruma çağrısını destekliyor, yargının her türlü etkiden bağımsız olması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.
Yavaş'ın açıklamaları şöyle:
"Türkiye’de herkesin fikirlerini özgürce ifade etmesi en doğal hakkıdır. Bu ülkenin geleceği için kaygı duyan, daha iyi bir yarın için fikirlerini açıklayan herkese kulak vermek, demokrasinin temel gereğidir.
TÜSİAD gibi ülkemizin ekonomisine, sanayisine ve istihdamına katkı sunan kurumların da görüşlerini dile getirmesi, demokratik bir toplumun gereğidir ve saygıyla karşılanmalıdır.
Bu doğrultuda, hukukun üstünlüğünü koruma çağrısını destekliyor, yargının her türlü etkiden bağımsız olması gerektiğini vurguluyoruz."
Tele1
Eş, dost, akraba atamaları sürüyor! AKP’li 2 başkanın damadı ve kızı özel kalem müdürü oldu!69 izlenme
AİHM Aleviliğin ayrı bir inanç olduğuna hükmetti34 izlenme
Hızlı tren biletlerine bir zam daha!23 izlenme
İstanbul’un enflasyonunda yeni rekor!47 izlenme
Bursa’da türbe üstüne apartman yapılmasına izin verildi !113 izlenme
23 Nisan kutlamasında çocuğu tekmelemişti: Belediyedeki işine son verildi35 izlenme
Memleket Partili bir aday daha istifa etti38 izlenme
‘Helikopterler 40 yıldır Allah’a emanet uçuyor’ iddiası kafaları karıştırdı78 izlenme
Almanya'da Türk düğünleri vaka sayılarını yükseltti: 150 kişi koronavirüse yakalandı!
Beştepe'den 'Hafize Gaye Erkan' iddiasına yalanlama
Merkez Bankası'nı zor durumda bırakacak soru: 'Neden arka kapıdan hiçbir kurala uymadan yaptı?'
Ekonomistler enflasyon rakamlarını nasıl yorumladı? “TÜİK ENAG’ı aylık bazda geçti, IMF hazırlığı mı?”