Danıştay'ın okullarda Andımız'ın tekrar okutulması yönündeki kararına Milli Eğitim Bakanlığı itiraz etmiş, itiraz dilekçesinde; Türkler için “Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur” Andımız için de “Gerek faşizm gerekse komünizm bu ve benzeri uygulamaları sıkça kullanmıştır” ifadeleri yer almıştı.
Dilekçede Andımızı okuyan öğrenciler de papağana benzetilmiş ve “Öğrencilerin her gün ‘papağan gibi' tekrarlayacakları sözler yerine, konuşup tartışarak ve yaşayarak edinecekleri özellikler günümüz eğitiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Her sabah öğrencilerin sıraya sokulup tekrarlatılarak bir takım değerlerin kazandırılmaya çalışılması hem Türk Milli Eğitimi'nin benimsediği eğitim anlayışına hem de dünyada genel kabul gören eğitimbilim anlayışına uygun değildir” ifadelerine yer verilmişti.
MEB, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu görevinden alındı.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada “Dilekçede imzası bulunan 3 kişi görevden alındı” denildi. Açıklamada ayrıca “Dilekçeyle ilgili düzeltmeleri ek beyan olarak sunacağız” ifadelerine yer verildi.
Görevden alınanların MEB’in Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu ile müdürlükte görevli 2 avukat olduğu öğrenildi.
BAHÇELİ: TARİH İHANETİDİR
Dilekçedeki ifadelere MHP lideri Bahçeli de “MEB’in yargı kararına itiraz dilekçesinde örtülemez yanlışlıklar vardır. Türk milletini, bilincine en geç ulaşan topluluk olarak değerlendirmek, tarih ihanetidir, tarih inkarıdır.” diye tepki göstermişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mebdenaciklamakusurluolan3kisigorevdenalindi2737239/?fbclid=IwAR195zflp7GmM0zKSLiFzVPwbdp3HrY9G29jFoLAyDAH3mX8xpLcFs
Limak da Gerenkuyu Koyu’na gözünü dikti25 izlenme
Aykut Erdoğdu "Irkçılık yapmıyorum Cumhuriyet topraklarında azınlık olduk"220 izlenme
Muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinleyen Mansur Yavaş 'Buraya hesap vermeye geliyoruz'34 izlenme
Kaçak elektrikte cezalar iki katına çıkıyor197 izlenme
İYİ Partili belediye başkanına saldırı!64 izlenme
Kapanan şirket sayısında rekor17 izlenme
AİHM Aleviliğin ayrı bir inanç olduğuna hükmetti34 izlenme
CHP'li Erdoğdu, Merkez Bankası rezervlerinin nereye harcandığını açıkladı50 izlenme
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden okul müdürü, şube müdürü oldu!
İki belediyede büyük 'bankamatik memuru' skandalı! Sayı inanılmaz!
Asgari ücret artışı ne kadar olacak? Enflasyon oranınca artırılırsa 7.700 TL'ye ulaşacak.
ÖSO bayraklı Suriyeli konuştu: "Ülkemize döndüğümüzde sizi turist olarak bile almayacağız"