TÜİK verilerine göre, Temmuz ayından bu yana 5 aylık TÜFE artışı şimdiden yüzde 5.71 oldu. Aralık ayında TÜFE sıfır çıksa, yani hiç artmasa dahi emeklilere yılın başında yüzde 5.71 zam yapılacak.
Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 4'lük normal zamma ilave olarak yüzde 0.71 oranında enflasyon farkı verilecek. TÜFE aralık ayında son 10 yılın ortalaması olan yüzde 0.33 oranında artması halinde emeklilere yüzde 6.06 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 4 zam artı yüzde 1.06 enflasyon farkı ödenecek.
Merkez Bankası’nın tahmin ettiği gibi yılın sonunda enflasyonun yüzde 12 olması içinse Aralık ayında TÜFE'nin en az yüzde 0.89 artması gerekiyor. Bu da emeklilere yüzde 6.65 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 1.65 enflasyon farkı verileceği anlamına geliyor.

Ali Erbaş 'Boykot ürünlerini evine sokan imanını sorgulasın' demişti, arabasından saatine Erbaş'ın arşivi boykot ürünleri sergisi gibi çıktı!17 izlenme
Bağcılar'daki kaçak Kuran kursunda 'cinsel istismar' iddiası!682 izlenme
Milyonluk ihale yine AKP'liye gitti!30 izlenme
İktidarın kafasındaki yeni Kanal İstanbul'u açıkladı: Şişli'nin kalbine saplanan hançer Şişli'nin kendisi kadar24 izlenme
Elektrik faciası: İZSU ve GDZ Elektrik genel müdürleri gözaltına alındı27 izlenme
Mansur Yavaş, Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin önüne Türk bayrağı ve Atatürk posterleri astırdı!38 izlenme
Bakan Yumaklı çiftçilerin eylemlerini hedef aldı, CHP’yi suçladı: "İnsanları sokağa dökmeye çalışıyorlar"18 izlenme
Erdoğan’a Cumhur İttifakı ortağından emekli maaşı tepkisi29 izlenme