Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Direnişi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dair gerekçeli kararını açıkladı.
Kararında "hakkaniyete uygun yargılanma hakkından" doğan güvencelere uyulmadığına hükmeden AYM, kararın bir örneğinin yeniden yargılama için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararında Gezi olaylarında yaşanan şiddet olayları ile Tayfun Kahraman'ın eylemleri arasında illiyet bağı kurulmadağı sürece olaylardan Kahraman'ın doğrudan sorumlu tutulamayacağına işaret etti.
Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman da gerekçeli kararın ardından paylaşımda bulundu. Kahraman, "Bu kararın uygulanmasına ilişkin herhangi bir endişemiz yok" ifadelerini kullandı.
Kahraman'ın paylaşımı şöyle:
"Bildiğiniz gibi eşim @tayfun_kahraman 42 aydır cezaevinde.
Anayasa Mahkemesi, 31 Temmuz 2025’te adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar vermişti, bizler de sizler gibi kararın yazılmasını ve yayınlanmasını bekliyorduk.
Bugün Resmi Gazete’de kararın yayınlanmasıyla birlikte, yaşadığımız ve aylardır anlattığımız haksızlığın Anayasa Mahkemesi tarafından duyulduğunu, tüm hukuki süreci derinlemesine ele alan bir çerçevede konunun ele alındığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Bu kararın uygulanmasına ilişkin herhangi bir endişemiz yok.
Umudumuzu paylaşan ve büyüten tüm dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.
Sürecin sağlıklı biçimde tamamlanmasını ve Tayfun’un bir an önce bizlere, dostlarına, mesleğine, öğrencilerine dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz."
TELE1
En yakın arkadaşım’ dediği Mehmet Şimşek'e veryansın etti: ‘Tek yaptığı sağdan soldan para bulmak!’20 izlenme
AKP ve MHP İsrail'e gönderilen malların araştırılmasını reddetti!42 izlenme
İsrail’in Filistin’de uyguladığı şiddet uydudan görüntülendi35 izlenme
3 dilde dünyaya selam verildi! Tahıl krizini çözmek için İstanbul'da koordinasyon merkezinin açıldı30 izlenme
AKP'li Mahir Ünal'ın cumhuriyet çıkışı Erdoğan'ı da çileden çıkardı: Açıklamalarınız gereksiz38 izlenme
AKP'ye göre çiftçiler son 20 yılın en memnun dönemini yaşıyormuş!33 izlenme
Özgür Özel’den İçişleri Bakanı için çok konuşulacak iddia: ‘Soylu’dan sorumlu FETÖ abisini’ açıkladı1329 izlenme
Rolex'li AKP'li vekilden skandal hareket! "Sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti, tansiyon yükseldi!28 izlenme