Mülteci krizi büyüyor. Yunanistan’ın göçmenlere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel de bir açıklama yaptı. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülteciler için daha fazla yardım beklemesini anladığını ancak Erdoğan’ın da memnuniyetsizliğini ifade etmek için mültecileri kullanmaması gerektiğini belirtti.
Son haftalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ve kendisinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yaptığını anımsatan Merkel, “(İdlib’de) Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.
Merkel, 3 milyondan fazla Suriyeli, yaklaşık 1 milyon Afganlı ve İranlı mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’deki durumun İdlib’deki gelişmelerden dolayı zorlaştığını anlayabildiğini ifade etti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde, Suriye tarafındaki mülteciler için insani yardım, ateşkes ve Türkiye için ek yardım konularını ele aldığını aktaran Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın (Avrupa’dan) yeterince destek görmediğini düşündüğünü aktardı.
Merkel, bundan dolayı Türk hükumetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’dan daha çok şey beklemelerini anlayabildiğini yineleyerek, ancak bu memnuniyetsizliğin mültecilerin üzerinden gösterilmesini kabul edilemez bulduğunu belirtti.
Türkiye’nin özellikle İdlib konusunda büyük bir görevle karşı karşıya kaldığını dile getiren Merkel, Türk hükümetiyle mülteciler konusunda görüşmek gerektiğini de kaydetti.
Biz Suriye’de ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme, hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesini yürütüyoruz. Her iki mesele de bizim için hayati öneme haizdir. Bu yükü tek başına biz üstleniyoruz, Türkiye üstleniyor.
Batı’nın sadece göçmen korkusuyla söyledikleri süslü sözler, gerçek hayatta somut karşılık bulmuyor. Ne diyorlar? “Kapıları açmayın” Aylar önce ne dedim kendilerine? Eğer bizimle yük paylaşımına girmezseniz bu kapıları açarız. Ama bunlar sandılar ki biz latife yapıyoruz, şaka yapıyoruz.
Şimdi kapılar açılınca telefon üzerine telefon gelmeye başladı. Kapıları kapatın diyorlar, bitti artık o iş. Şimdi Batı, hepsi hesap verecek. Nereye? Dünya Yüksek Mülteciler Komiserliği’ne. Çünkü mültecilere şu an takındıkları tavır, gaz bombası atmak suretiyle onları yeri geldiği zaman gerçek bomba atmak suretiyle yıldırmaya çalışanlar bunu uluslararası camiada da hesabını vermek zorunda kalacaklar. Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa’ya yönelenlerin sayısı şu anda yüz binler oldu, daha da olacak.
Fatih Altaylı'dan Erdoğan'a: "Dünyada sen gördün mü bir devlet başkanı çıksın şu kadar çocuk yapacaksın, sigara içmeyeceksin. Sana ne? Hangi gece kiminle yatacağıma bir siyasi karar verebilir mi?"43 izlenme
Sınıf öğretmeninden şort giyen çocuklara skandal ifadeler! "Müslüman şort giyer mi, biz buralarımızı gösterir miyiz insanlara?"14 izlenme
AKP'nin lüks ve şatafat içinde yaşayan çocuğu: 'Yüksek lisansını' partide yaptı, Başakşehir'de milyonluk ihaleleri kaptı!29 izlenme
Ordu Suriye'de savaşta, şehzade Bilal kahkahalar atarak oyun oynuyor !1106 izlenme
Temmuz ayı ara zam sonrası asgari ücret ne olacak? İşte odaklanmanız gereken 3 formül21 izlenme
Enflasyon ve kur sağlık bütçesini fena vurdu!43 izlenme
İnanılır gibi değil ! Çocuklarını da aldı IŞİD'e katıldı !432 izlenme
Yurt dışında başlayan seçimler devam ediyor: "Vatanımıza baharlar gelecek"38 izlenme
Profesör intihar etti! 'Çok borcum var'
Tarım bitti! Çiftçi sayısı azaldı, borç ve ithalat attı!
‘Yap-işlet-devret’me sistemi! 2024’te devredilmesi gereken işletmeler için bu tarih 2028’e kadar uzatılacak
Kurtlar Vadisi’nde Epstein'in fuhuş adası detayı: Kan donduran olayları yıllar önce anlatmışlar