Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, katılımcıların cari yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 TL oldu.
12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.
Katılımcıların BİST Repo ve TersRepo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 oldu.
TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, bu anket döneminde 57,92 oldu.
12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, bu anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,2 iken, bu anket döneminde yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.
GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi de bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 4'Te kaldı.
İmamoğlu’ndan yeni video: Aklın yolu…33 izlenme
Numan Kurtulmuş’un arşivinden! “İsrail tarihindeki en büyük zaferi AKP sayesinde elde etti”30 izlenme
Türkiye'ye iadesine karar verilmişti: Levent Göktaş tutuklandı45 izlenme
Reuters'tan çarpıcı iddia: Rusya, Suriye’de saldırıları artırdı. Türkiye destek kuvvet gönderdi37 izlenme
Rapor: Yeni mezun matematik ve fen öğretmenleri branş sorularını yapamıyor!131 izlenme
Sedat Peker dosyayı açtı: 'Fişinin çekildiği' iddia edilen Burhan Kuzu böyle yalvarmış!54 izlenme
Okula gönderdiğimiz çocuklar yine seçimlere alet oldu!90 izlenme
Atatürk portresinin bulunduğu alanda iki günde iki yangın!97 izlenme
CHP'li eski vekil Haluk Pekşen'in düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili 10 gün önce uyardığı ortaya çıktı! 'Bu uçağı Toroslar'da, Karadeniz'in dağlarında uçuramazsınız. Vadilere inemez'
Doğalgaz ve elektrikte sanayici az, vatandaş fazla ödedi!
Sayısal Loto'da 180 milyon yine Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ya çıktı!
Erol Mütercimler 'Cemal Kaşıkçı, ABD'nin Türkiye'ye gözdağıydı !'