Merkez Bankası brüt rezervleri 28 Mayıs haftasında düşüş kaydederken, toplam rezervler altın rezervlerindeki artışın etkisiyle yükseldi.
Brüt Döviz rezervleri bir önceki hafta 49,2 milyar dolar olurken, ilgili haftada 48,7 milyar dolara geriledi. Altın rezervleri ise 43,2 milyar dolardan 43,9 milyar dolara yükseldi.
Bu rakamların ardından toplam rezerv 92,5 milyar dolardan 92,6 milyar dolara çıktı. Net döviz rezervleri ise 12,4 milyar dolar olarak kaydedildi.Merkez Bankası'nın açıkladığı parite etkisinden arındırılmış döviz mevduatları verisi 28 Mayıs haftası itibariyle görece yatay bir seyre işaret etti.
Buna göre 28 Mayıs haftası itibariyle döviz mevduatları 351 milyon dolar artışla 228 milyar doların üzerine çıktı. Parite etkisinden arındırıldığında ise döviz mevduatlarında 109 milyon dolarlık artış yaşandı.
Haftalık menkul kıymetler istatistiklerine bakıldığında da yatay bir seyir izlendiği görüldü. Buna göre yurtdışı yerleşikler 28 Mayıs haftasında net 7 milyon dolarlık hisse, 69 milyon dolarlık da tahvil aldı.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/merkezbankasidovizrezervlerieridih79800.html
'Yerim destanınızı' yazısına hapis cezası212 izlenme
AKP'yi Ankara telaşı sardı!469 izlenme
Kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna insani ikâmet izni verilmiş33 izlenme
Savcı Temur'a Atatürk düşmanlığı ile bilinen Mısıroğlu'nu eleştirme cezası139 izlenme
AKP'li vekil fena yakalandı: Aynı komisyondayız haberimiz yok!305 izlenme
Tasarruf tedbirleri vekilleri vurdu: Audi yerine TOGG'a binecekler17 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu büyüyor!36 izlenme
İBB vakıflara para aktardığı iddialarını yalanladı: Hiçbir vakfa 'nakit' aktarımı yapılmadı168 izlenme
Tosun, Uruguay’da Ferrari ile drift atarken görüntülenmiş !
Sedat Peker'den; Cem Küçük ve Süleyman Soylu hakkında flaş sözler!
Ankara’da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi: "Açız çığlıkları yükseliyor! Milyonlar yoksullaşırken bir avuç şirket şahlanıyor!"
Hayat pahalılığının geldiği son nokta: Çiçek ekmek 3 parçaya düştü