Sokak röportajında bir vatandaş, eğitim sistemine isyan etti.
Sokak röportajında konuşan vatandaş, "Biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar." dedi.
"BÜTÜN BEYİNLERİMİZ YURT DIŞINA KAÇMANIN YOLLARINI ARIYORLAR"
Vatandaşın ifadeleri şöyle:
"İki tane oğlum var. İkisi de üniversite mezunu. Şuan da Kıbrıs'ta ikisi de orada çalışıyor. Niye orada çalışıyor? Buraya geliyor; Asgari ücret, asgari ücret. Bu çocuklar 20-22 sene sabahın saat yedisinden akşamın altısına kadar eğitim alıyorlar. Şimdi emek harcadık sadece onlar değil bizde maddi manevi emek harcadık.
Şimdi öbür çocuğumu almaya gidiyorum. Eğitim sistemi çok güzel bir okulda okuyor. Devletin okulunda sınavla girdi. Proje sınıfı çok güzel bir eğitim alıyor. Fakat diğer çocuklar bu eğitimden mahrum kalıyor. Ona nazaran akşamları ona online ders aldırıyorum niye? Çünkü müfredatta sorulan sorularla LGS'de veya üniversite sınavlarında çıkan sorular tamamen farklı. Böyle biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar. Büyük oğlum orada okudu inşaat mühendisliğini 2.oğlum maliyeyi bitirdi yüksek lisans yapıyor ikinci senesi gitti. İnşaatta çalışıyor. Reva mıdır bu yani."
Yeniçağ
AKP’li belediye tarımsal arazileri imara açıyor!
Kızılay'da skandallar bitmiyor! Türkiye yastayken Kızılay Şube Başkanı eğlencede!
İmamoğlu 29 Ekim Orkestrası'nın başında: Bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet'in bekçisiyiz ilelebet
Özgür Özel Selim İmamoğlu iddialarına ateş püskürdü
Alman popüler tarih dergisi History Life, ‘En büyük devrimciler’ dosyasında Atatürk’ü bu sözlerle anlattı "Atatürk, sarsılmaz bir Cumhuriyet yarattı"
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in yargılandığı davada flaş gelişme
Türk ekonomisini bekleyen yeni tehlike
James Webb Uzay Teleskobu, bir gezegende yaşam belirtisine dair kanıt bulmuş olabilir
Bir genç daha canına kıydı... Sağlık emekçisi Volkan Özkan intihar etti
İstanbul'da toplu ulaşımın genişletilmesi Ağustos'a ertelendi
Mansur Yavaş Ankara'daki metro gerçeğini açıklayıp sordu: "Bizden önce yapılan Çayyolu, Batıkent, Keçiören metrolarının parasının tamamını bize ödettiler. Bu metroları kim yapmış oldu?"
Pençe-Kaplan Operasyonu'ndan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu
Tüp fiyatlarına bir ay geçmeden ikinci zam!
Atatürk’e hakarete gelince “çocuk” evlenmeye gelince “reşit”!