Sokak röportajında bir vatandaş, eğitim sistemine isyan etti.
Sokak röportajında konuşan vatandaş, "Biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar." dedi.
"BÜTÜN BEYİNLERİMİZ YURT DIŞINA KAÇMANIN YOLLARINI ARIYORLAR"
Vatandaşın ifadeleri şöyle:
"İki tane oğlum var. İkisi de üniversite mezunu. Şuan da Kıbrıs'ta ikisi de orada çalışıyor. Niye orada çalışıyor? Buraya geliyor; Asgari ücret, asgari ücret. Bu çocuklar 20-22 sene sabahın saat yedisinden akşamın altısına kadar eğitim alıyorlar. Şimdi emek harcadık sadece onlar değil bizde maddi manevi emek harcadık.
Şimdi öbür çocuğumu almaya gidiyorum. Eğitim sistemi çok güzel bir okulda okuyor. Devletin okulunda sınavla girdi. Proje sınıfı çok güzel bir eğitim alıyor. Fakat diğer çocuklar bu eğitimden mahrum kalıyor. Ona nazaran akşamları ona online ders aldırıyorum niye? Çünkü müfredatta sorulan sorularla LGS'de veya üniversite sınavlarında çıkan sorular tamamen farklı. Böyle biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar. Büyük oğlum orada okudu inşaat mühendisliğini 2.oğlum maliyeyi bitirdi yüksek lisans yapıyor ikinci senesi gitti. İnşaatta çalışıyor. Reva mıdır bu yani."
Yeniçağ
Maaş zammını budamak için yaptılar... Kaybeden dar gelirli olacak
Ece Üner iktidara zor yerden sordu: "Atatürk'e bağlılığını söylemek yasak, Öcalan'a serbestlik istemek serbest. Değer mi?"
AKP’de ‘Kanal İstanbul’ tutarsızlığı!
Erdoğan artık 'buyruk' dağıtıyor! Sırada ferman mı var?
10 şeker fabrikasının parası ithal şekere gitti!
Peker'in iddialarının ardından ilk soruşturma
Köylüler çekilince maden şirketi fırsatı kaçırmadı: Halk nöbete geri döndü
Ekrem İmamoğlu: "1 Nisan'da biz sizi muhalefete yollayacağız"
Özel'den Esenyurt'taki 'akraba atamasına' müdahale: Atama yapılmadı
AKP'liler bu vatandaşın sorularına bakalım cevap verebilecek mi ?
Dünya bu seçim haritasını konuşuyor: Erdoğan'ın oylarındaki keskin düşüş
Profilo iflas etti! Profilo'nun sahibi kim? Profilo neden iflas etti?
Mersin'de 23 Nisan skandalı ! Kıyafetleri nedeniyle kız çocuklarının gösterisini yarıda kestiler !
Türk askeri konvoyu İdlib’e girdi!