Sokak röportajında bir vatandaş, eğitim sistemine isyan etti.
Sokak röportajında konuşan vatandaş, "Biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar." dedi.
"BÜTÜN BEYİNLERİMİZ YURT DIŞINA KAÇMANIN YOLLARINI ARIYORLAR"
Vatandaşın ifadeleri şöyle:
"İki tane oğlum var. İkisi de üniversite mezunu. Şuan da Kıbrıs'ta ikisi de orada çalışıyor. Niye orada çalışıyor? Buraya geliyor; Asgari ücret, asgari ücret. Bu çocuklar 20-22 sene sabahın saat yedisinden akşamın altısına kadar eğitim alıyorlar. Şimdi emek harcadık sadece onlar değil bizde maddi manevi emek harcadık.
Şimdi öbür çocuğumu almaya gidiyorum. Eğitim sistemi çok güzel bir okulda okuyor. Devletin okulunda sınavla girdi. Proje sınıfı çok güzel bir eğitim alıyor. Fakat diğer çocuklar bu eğitimden mahrum kalıyor. Ona nazaran akşamları ona online ders aldırıyorum niye? Çünkü müfredatta sorulan sorularla LGS'de veya üniversite sınavlarında çıkan sorular tamamen farklı. Böyle biz çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Para harcıyoruz ve bunun sonucunda bütün beyinlerimiz yurt dışına kaçmanın yollarını arıyorlar. Büyük oğlum orada okudu inşaat mühendisliğini 2.oğlum maliyeyi bitirdi yüksek lisans yapıyor ikinci senesi gitti. İnşaatta çalışıyor. Reva mıdır bu yani."
Yeniçağ
Dr. Serdar Savaş 'Türkiye'nin iki temel sorunu var; biri cumhurbaşkanlığı sistemi, diğeri cumhurbaşkanının kendisi!'
Bu maaş zamları yoksulluğu büyütür
Avrupa’nın ısınamayan ülkesiyiz! Türkiye kışı battaniye altında geçirdi!
Binlerce kişi Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanırken 11 bin 43 Atatürk’e hakaret şikayetine ne kadar ceza verildi?
Diyanet neyin peşinde? "28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın" diyen imam, görevine döndü
Sahte diploma ile 21 yıl öğretmenlik yaptı!
İstanbul'da hacizli araçlar buhar oldu!
Zaman’ın sahibi itirafçı oldu FETÖ 'Peygamber benimle oturuyor' dedi
Sigaraya kallavi bir zam daha geliyor! Alkol zammı da yolda
Canlı yayındaki sözler yeniden gündem oldu: 'Ahlaksızlar! Sizin gibi hırsızlara hayat tabii ki pahalı değil'
Tarihi eseri korumak pahalıya patladı: CHP'li belediyeye 7 milyon lira ceza!
Hatay'daki yangın yerleşim yerine sıçradı: Vatandaşlar alevleri çığlık atarak izledi
AKP'nin liyakat anlayışı: Yüzme bilmeyen denizci oluyor!
Dünya liderleri Ahmet Necdet Sezer'in önünde kuyruğa girmişti