Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ortaya çıkan tabloda imam hatip liselerinin tercih edilmesinin ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim atağa geçti. Urfa’da öğrencilerin imam hatiplere yönlendirilmesi için ‘istişare toplantıları’ yapıldığı ve yapılacağı öğrenildi.
Urfa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçe milli eğitim müdürlüklerinde gönderilen yazıda “Tercih dönemlerinde yerleşemeyen öğrencilerin Anadolu imam hatip liselerine yönlendirilmesi ile ilgili istişare toplantısı için ilçelerde Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürleri, İmam Hatip Ortaokul Müdürleri ve Anadolu imam Hatip Liseleri Müdürleri ile istişare toplantısı yapılması ile ilgili Valilik Makamından alınan 02.08.2018 tarihli ve 14144137 sayılı onay ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.
İlçeler çalışmaya başladı
Yazının ilçelere ulaşmasının ardından ilçeler toplantılar için çalışmaya başladı. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Önemli’ notu eklenerek şube müdürleri ve okul müdürlüklerine gönderilen yazıda “08.08.2018 Çarşamba Günü saat 09:30’da İlçemiz Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde istişare toplantısı yapılacaktır. Söz konusu toplantıya ilgili okul müdürlerinin katılması hususunu rica ederim” dendi.
***
700 bin öğrenci mağdur edildi
Lise yerleştirmelerinde ‘büyük hatalar’ yapıldığı ve sorunun 90 bin değil, 700 bin öğrenciyi ilgilendirdiği ortaya çıktı.
Cumhuriyet’e konuşan eski MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt Hakkında soruşturmaya neden olan mesajların süreçte yaşadıklarına karşı bir sitem olduğunu vurgulayan Kurt, MEB’de görev değişiminin ardından bazı bürokratların sistem üzerinde oynamaya gittiğini söyledi. Kurt, 11 aydır hazırlanan ve test edilen algoritmanın değiştirildiğini ve 700 bin öğrenci doğru yerleştirilmediğini belirtti.
https://www.birgun.net/haberdetay/milliegitimimamhatipisrarindanvazgecmiyor225924.html
Tunceli’de cemevine saldırı! ‘Üç hilal’ ve MHP yazılaması yaptılar!93 izlenme
Almanya, Türkler’e ‘çifte vatandaşlığı’ yasaklıyor!55 izlenme
Çin haber ajansı yazdı: "Türkler doğalgazdan vazgeçti, soba satışları patlama yaptı"36 izlenme
Cemal Enginyurt Sinan Ateş cinayetinde önemli bilgiyi açıkladı257 izlenme
Melih Gökçek'in sümen altı edilen dosyaları!..363 izlenme
5 yaşındaki çocuğu taciz etti, mahalleli linç etti!82 izlenme
Erdoğan'ın Trump'tan ne aldığını açıklayan Özgür Özel'den mahkemeye kayyum tepkisi: "45. Asliye kumda oynamaya devam etsin"12 izlenme
Her yerde Erdoğan, İzmir'de Atatürk!210 izlenme