TÜİK'e göre, enflasyon aralık ayında aylık bazda yüzde 1,18 artarken, yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. ENAG ise, yıllık enflasyon oranını yüzde 137,55 olarak açıklarken, aylık artış yüzde 5,18 olarak gerçekleşti.
TÜİK'in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emeklinin resmi zam oranı yüzde 15,23 olarak hesaplandı. Ancak ENAG'ın açıkladığı enflasyon rakamları sonrası son altı aylık enflasyon yüzde 38,57 olarak hesaplandı. Böylece memur ve emeklinin zam kaybı yüzde 23,34'e ulaştı.
Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor.
Memurlar toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 8 zam alacak. Bir önceki 6 aylık dönem yüzde 7 zam almışlardı.
Mevcut uygulamada en düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olarak ödeniyor.
Gerçek Gündem
Akit ahlaksızlıkta sınır tanımadı: Yeni Akit Haber Müdürü, Ferdi Zeyrek'in vefatıyla dalga geçti28 izlenme
Meclis, 57 lüks araç kiralayacak41 izlenme
Hasan Mutlu'dan tutuklama sonrası ilk açıklama! "Tek suçumuz; baskılara ve tehditlere boyun eğmemek"20 izlenme
Cezayirliler İstanbul Havalimanı’nı savaş alanına çevirdi !278 izlenme
Erk Acarer Sedat Peker'le AKP'li Metin Külünk'ün konuştuğu telefonun kime ait olduğunu açıkladı183 izlenme
Zafer Arapkirli sansürü protesto etti! "Onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"69 izlenme
RTÜK adaletsizliği! Muhalif kanallara 42, yandaşlara 442 izlenme
Makamda kısır partisi!183 izlenme