MİT, Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin’deki geçişlerini sağlayan PKK/KCK’lı Kadri Encu’yu Gara’da etkisiz hale getirdi.
20152017 yıllarında PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi “Abbas” kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı belirlenen Encu’nun, Ocak 2018’de IrakSuriye kurye sorumlusu olarak Gara’ya geçtiği öğrenildi.
Sözcü'de yer alan habere göre; Encu’nun teröristlerin ve örgüte ait silahların Irak ve Suriye arasındaki geçişini organize ettiği belirlendi. Bunun üzerine MİT tarafından takibe alınan “Doğan” kod adlı Kadri Encu’nun Irak’ın Gara bölgesinde bulunduğu tespit edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişlerini de sağlayan Encu, MİT tarafından Gara’da terör eylemi yapmak üzere toplanan gruptakilerle etkisiz hale getirildi.
KRT
İBB'de peş peşe istifalar! O müdür de gitti!63 izlenme
Özgür Çelik'ten çok ciddi işkence iddiaları! Hasan Mutlu'ya yapılanları bir bir anlattı13 izlenme
Türkiye'nin alacağı ABD gazının bedeli belli oldu13 izlenme
1.2 milyar lira denetim dışı!81 izlenme
Bir zam da gevrek ve boyoza16 izlenme
İflasa sürüklenen Sri Lanka karıştı: Bakanların evlerini yaktılar, eski Başbakan zor kurtuldu!46 izlenme
‘Kanal İstanbul, Lozan’ı tartışmaya açabilir’117 izlenme
Ekrem Dumanlı 'Pensilvanya'daydım, Mevlüt Çavuşoğlu görüşmek için saatlerce bekledi ! O çıkarken başka bakan ve milletvekilleri kapıdaydı'879 izlenme