Emekli amiraller, "Tekkedeki amiral", "Montrö'nün tartışmaya açılması”, "Atatürk ilke ve devrimleri" konularında dün bir bildiri yayımladı. Açıklamada, FETÖ kumpasları hatırlatıldı ve aynı tehlikenin yaşanmaması için önlemler alınmasının altı çizildi.
Amiraller, "TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" ifadelerini kullandı.
AKP’li ve Saray’dan birçok ismin “Darbe bildirisi” benzetmesinde bulunması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından amirallerin bildirisi hakkında soruşturma başlatıldı.
ÖCALAN İÇİN “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ” DENİLMİŞTİ
Başsavcılığın soruşturma kararı akıllara, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT ekranlarında açıklama yapmasını getirdi.
2019 yılında, Kırmızı Bülten ile aranan Osman Öcalan’ın devletin kanalında açıklama yapması üzerine suç duyurusunda bulunulmuştu. Fakat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusuna “İfade özgürlüğü” diye yanıt vermişti. Başsavcılık soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermişti.

ERDOĞAN "ARANDIĞINI BİLMİYORUM" DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu olayla ilgili "TRT'ye müracaat etmiş ve TRT Kurdi'de böyle bir program yapmışsa, bunu TRT'deki arkadaşlarımız bilirler. Bu konularda da TRT'deki arkadaşlarıma güveniyorum'' açıklamasında bulunmuştu.
Erdoğan, Öcalan’ın Kırmızı Bülten ile aranmasıyla ilgili ise “Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum” demişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/montrobildirisinesorusturmaacanbassavciliginh70587.html
Pentagon, Ukrayna'ya misket bombası sevkiyatını onayladı25 izlenme
Vatandaştan, Bakan Nureddin Nebati’ye tepki: "Kimler bizi bu hale getirdi"68 izlenme
Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşi de dolandırıcı çıktı16 izlenme
Özgür Özel'den dikkat çeken Mansur Yavaş soruşturması yorumu8 izlenme
AKP Hatay Eski Milletvekili Fuat Geçen 'YOLSUZLUKLARA KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN AKP'DEN İHRAÇ EDİLDİM' diyor !5137 izlenme
Yüzlerce kişiye Gezi soruşturması!168 izlenme
Uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuelalı siyasetçi de SBK'nın uçağıyla uçmuş!30 izlenme
Nedenini kimse açıklayamadı! Ahırdan çıkan onlarca koyun halka oluşturup 12 gün boyunca döndü.20 izlenme
Savcılık duyurdu: Kanadalı firma yetkilisi de gözaltında
Havalimanında garanti ödeme faciası!
Bakan Nabati, kovulma iddialarına kendine has üslubuyla yanıt verdi: Hepsi boş laflardan ibaretti.
Sosyal Güvenlik Uzmanı 'memurlara yüzde 35 zam' için 'yalan' dedi, gerçek zammı açıkladı!