Motokurye Yunus Emre Göçer, Somali Konsolosluğu’na ait olan bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aracı kullananın ise Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud olduğu ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanının oğlu polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenilmişti. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mohamud ise iddiaya göre polis tutanağında 'motokurye hatalı gösterildiği' için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.
Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohamud, “asli kusurlu” bulunmuştu. Şüphelinin de 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Kanal D Haber Hassan Shekh Mohamud’un ifadesine ulaştı. Buna göre Mohamud emniyetteki ifadesinde "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu. Frene bastım ancak duramadım" dedi.
Ancak görüntülerde Göçer'in kendi şeridinde gittiği Mohamud'un ise frene basmayıp hızını kesmediği görüldü.
Mohamud, Göçer'i dönüşü olmayan yolda dönmeye çalışmakla da suçladı. Göçer basına yansıyan görüntülerde dönüş de yapmıyordu.
Bilirkişi de hazırladığı raporda Mohamud’un kusurlu olduğu kanısına vardı.
KRT
500 gün sonra mağaradan çıkan Flamin, gerçekten çıkmak istemediğini söyledi42 izlenme
AKP'li Belediye olimpik yüzme havuzunun temelini 'şeyh' ile attı!63 izlenme
Timur Soykan yazdı: Sinan Ateş cinayeti öncesi 4 günlük keşif45 izlenme
FETÖ’nün Ergenekon Kumpaslarına sahip çıkan Rasim Ozan Kütahyalı: "Türk devleti Türklerden oluşmaz"34 izlenme
2 kız çocuğuna tacizle suçlanan imam tutuklandı!45 izlenme
Hayvan barınağında skandal görüntüler! Aç kalan köpekler birbirini yedi35 izlenme
İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan akademisyen açığa alındı29 izlenme
'MHP'den oy alamayacağını Erdoğan da biliyor'250 izlenme
AKP’nin ortağı HÜDA PAR Atatürk’ü hedef almaya devam ediyor: Atatürk'ün Meclisinde "Kemalizm zehirdir. Biz bu zehri yutmayacağız" dedi!
Grand Kartal Otel'in muhasebecisinden dehşete düşüren itiraf: 78 kişi masraftan kaçtıkları için öldü!
Putin'den flaş açıklamalar: "Minsk Anlaşması artık yok"
AKP’nin İBB aday adayı Külünk: "1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur ve Cumhurbaşkanı Beştepe’de rahat oturamaz"